Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1576542452944580608 at this time, please check again later.
αφγανιστάν
Στους 83 οι τραυματίες - Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω

Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ που σημειώθηκε την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα η αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«Σαράντα τρεις νεκροί. 83 τραυματίες. Τα θύματα είναι κυρίως νέες και κορίτσια», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω.

afganistan

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εξετάσεων στη συνοικία Dasht-e-Barchi, στη δυτική Καμπούλ, όπου ζει η θρησκευτική μειονότητα των Χαζάρα, και έχουν σημειωθεί μερικές από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Τους τελευταίους μήνες, η ασφάλεια στη χώρα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται υπό την ηγεσία των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών Ταλιμπάν. Οι σιίτες Χαζάρα του Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν διώξεις για δεκαετίες. Αποτελούν επίσης συχνό στόχο επιθέσεων από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εχθρό των Ταλιμπάν. Και οι δύο οργανώσεις τους θεωρούν αιρετικούς.

Αμέτρητες επιθέσεις έχουν γίνει στην περιοχή, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο παιδιά, γυναίκες και σχολεία. Η εκπαίδευση είναι ένα καυτό θέμα στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να εμποδίζουν τα κορίτσια να επιστρέψουν στο γυμνάσιο, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είναι εναντίον της εκπαίδευσης γυναικών και κοριτσιών.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν μία μέρα μετά το τραγικό γεγονός βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας να μπορούν τα κορίτσια να μορφώνονται.

https://twitter.com/i/status/1576542452944580608

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα

«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολεία αναπληρωτές
Τοπικές προσκλήσεις: Πίνακες αναπληρωτών για Σάμο και Λέσβο

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου υπογράφει την απόφαση για...

Τοπικές προσκλήσεις: Πίνακες αναπληρωτών για Σάμο και Λέσβο
Μαρία Καρυστιανού
Εμφύλιος στον Σύλλογο Τεμπών: «Όχι» Καρυστιανού στο αίτημα παραίτησης
«Παράνομο το e-mail που μου έστειλαν» - Η Μαρία Καρυστιανού αρνείται να αποχωρήσει από τον Σύλλογο Τεμπών παρά το τελεσίγραφο των «5»
Εμφύλιος στον Σύλλογο Τεμπών: «Όχι» Καρυστιανού στο αίτημα παραίτησης
Σοφία Ζαχαράκη στο Μαράσλειο
Ζαχαράκη: Καινοτομία από τα θρανία του Μαρασλείου - Tablet αντί για βαριές τσάντες και «έξυπνα» βραχιόλια
Από το σχολείο στην καινοτομία: Οι ιδέες των μαθητών που εντυπωσίασαν την υπουργό Παιδείας
Ζαχαράκη: Καινοτομία από τα θρανία του Μαρασλείου - Tablet αντί για βαριές τσάντες και «έξυπνα» βραχιόλια