Warning message

Unable to retrieve https://twitter.com/i/status/1576542452944580608 at this time, please check again later.
αφγανιστάν
Στους 83 οι τραυματίες - Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω

Η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε πανεπιστήμιο της Καμπούλ που σημειώθηκε την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 43 ανθρώπους, κατά νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Δευτέρα η αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«Σαράντα τρεις νεκροί. 83 τραυματίες. Τα θύματα είναι κυρίως νέες και κορίτσια», ανέφερε η αποστολή μέσω Twitter, διευκρινίζοντας πως αναμένει ότι ο αριθμός των θυμάτων πρόκειται να αυξηθεί περαιτέρω.

afganistan

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εξετάσεων στη συνοικία Dasht-e-Barchi, στη δυτική Καμπούλ, όπου ζει η θρησκευτική μειονότητα των Χαζάρα, και έχουν σημειωθεί μερικές από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν.

Τους τελευταίους μήνες, η ασφάλεια στη χώρα έχει αρχίσει να επιδεινώνεται υπό την ηγεσία των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών Ταλιμπάν. Οι σιίτες Χαζάρα του Αφγανιστάν αντιμετωπίζουν διώξεις για δεκαετίες. Αποτελούν επίσης συχνό στόχο επιθέσεων από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, εχθρό των Ταλιμπάν. Και οι δύο οργανώσεις τους θεωρούν αιρετικούς.

Αμέτρητες επιθέσεις έχουν γίνει στην περιοχή, πολλές από τις οποίες είχαν στόχο παιδιά, γυναίκες και σχολεία. Η εκπαίδευση είναι ένα καυτό θέμα στο Αφγανιστάν, με τους Ταλιμπάν να εμποδίζουν τα κορίτσια να επιστρέψουν στο γυμνάσιο, ενώ το Ισλαμικό Κράτος είναι εναντίον της εκπαίδευσης γυναικών και κοριτσιών.

Να σημειωθεί ότι οι γυναίκες στο Αφγανιστάν μία μέρα μετά το τραγικό γεγονός βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας να μπορούν τα κορίτσια να μορφώνονται.

https://twitter.com/i/status/1576542452944580608

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Άνοιξαν οι αιτήσεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης (ΣΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης
Πολυτεχνείο Κρήτης: Άνοιξαν οι αιτήσεις για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Τσίπρα για τις δηλώσεις για το Predator: «Δεν πρόκειται επουδενί να σιωπήσω»
«Πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι ο πρωθυπουργικός ανιψιός μου απέστειλε εξώδικο για τις δηλώσεις μου σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για τις...
Εξώδικο στον Τσίπρα για τις δηλώσεις για το Predator: «Δεν πρόκειται επουδενί να σιωπήσω»
Μαθητές σε κινητοποίηση για τα Τέμπη
28 Φλεβάρη: Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους για τα Τέμπη – «Η δικαιοσύνη δεν θα έρθει μόνη της»
Τέμπη - «Μέχρι τη δικαίωση»: Φοιτητικό κάλεσμα αγώνα για την 28η Φεβρουαρίου
28 Φλεβάρη: Οι φοιτητές ξανά στους δρόμους για τα Τέμπη – «Η δικαιοσύνη δεν θα έρθει μόνη της»