φάλαινες ακτές Τασμανίας
Το αυξανόμενο επίπεδο της θάλασσας έχει ήδη βλάψει τις πηγές τροφίμων και τους αρχαίους χώρους ταφής, με αποτέλεσμα ανθρώπινα λείψανα να έχουν διασκορπιστεί στα νησιά, πρόσθεσαν.

Επιτροπή του ΟΗΕ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Αυστραλία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα κατοίκων νησιών στα ανοικτά των βόρειων ακτών της χώρας επειδή δεν κατάφερε να τους προστατεύσει επαρκώς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Η προσφυγή, την οποία είχαν υποβάλει πριν τρία χρόνια οκτώ κάτοικοι των νησιών Torres Strait και τα παιδιά τους, είναι μία από τις πολλές που έχουν καταθέσει σε όλο τον κόσμο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την απόφαση να αναμένεται να ωθήσει και άλλους να πράξουν το ίδιο.

Οι κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι η αδράνεια της Αυστραλίας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ισοδυναμεί με παραβίαση των δικαιωμάτων τους στον πολιτισμό, τη ζωή και την οικογένεια που προστατεύονται από το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ (1996).

Το αυξανόμενο επίπεδο της θάλασσας έχει ήδη βλάψει τις πηγές τροφίμων και τους αρχαίους χώρους ταφής, με αποτέλεσμα ανθρώπινα λείψανα να έχουν διασκορπιστεί στα νησιά, πρόσθεσαν.

Η Αυστραλία είχε ζητήσει να απορριφθεί η προσφυγή, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα επηρεάσουν τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών.

Οι κάτοικοι των νησιών Torres Strait αποτελούν μέρος των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, μαζί με τους Αβορίγινες, και ζουν σε ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Αυστραλίας και της Παπούας Νέας Γουινέας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

οπαδοί
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7
Σαν σήμερα, το 1981, θα πεθάνουν 21 νέα παιδιά πανηγυρίζοντας για την ομάδα τους και δικαιοσύνη δεν θα αποδοθεί ποτέ
Η αιματοβαμμένη Θύρα 7