aeroplano
Περιοριστικά μέτρα σε τέσσερις χώρες για τη μείωση των Ρώσων που θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και η Πολωνία θέτουν σήμερα από κοινού σε εφαρμογή επιπλέον περιοριστικά μέτρα προκειμένου να μειωθούν οι Ρώσοι που θα μπορούν να εισέρχονται στο έδαφός τους, σε αντίποινα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Και οι τέσσερις χώρες δεν θα επιτρέπουν από σήμερα σε Ρώσους με θεωρήσεις διαβατηρίων που τους εγγυώνται την πρόσβαση στον χώρο Σένγκεν την είσοδο για τουρισμό, για επιχειρηματικές, αθλητικές ή πολιτιστικές δραστηριότητες.

Επίσης, προβλέπονται κάποιες εξαιρέσεις, για παράδειγμα σε περιπτώσεις Ρώσων μονίμων κατοίκων των χωρών αυτών, αντιφρονούντων, καθώς και για ανθρωπιστικούς λόγους.

Μάλιστα, και οι τέσσερις χώρες έχουν ήδη πρακτικά πάψει να εκδίδουν τέτοιες βίζες και άδειες μόνιμης παραμονής Ρώσων στην επικράτειά τους.

Αν και ήταν δυνατό πολίτες της Ρωσίας με θεωρήσεις διαβατηρίου για τον χώρο Σένγκεν (26 κράτη) να εισέρχονται σε αυτόν μέσω των τεσσάρων κρατών, από σήμερα δεν υπάρχει πλέον τέτοια δυνατότητα. Απαγορεύεται η είσοδος σε Ρώσους που έχουν βίζες για τον χώρο Σένγκεν ανεξαρτήτως του ποια χώρα τους τις χορήγησε.

Η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλας παρότρυνε και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσουν την είσοδο στους Ρώσους. Το μέτρο συναντά έντονες επιφυλάξεις και ενστάσεις από πλευράς άλλων κυβερνήσεων.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε στην εργαλειοθήκη μας για να αναγκάσουμε τη Ρωσία να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε η Κάγια Κάλας το Σάββατο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

rena_koumioti
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
Η ίδια, ύστερα από απόφαση δικής της αλλά και των πολύ στενών της συγγενών, αποφάσισε να φιλοξενηθεί στο Γηροκομείο Αθηνών. Εκεί όπου φιλοξενείται τα...
Ρένα Κουμιώτη: Στο γηροκομείο η θρυλική τραγουδίστρια – Δε γνωρίζει ότι έχει πεθάνει ο γιος της
dimosio
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Κάθε ενδιαφερόμενος υπάλληλος δύναται να υποβάλει αίτηση για μετάταξη σε κενή οργανική θέση ή/και για απόσπασή του για προσωρινή κάλυψη αναγκών από...
Β’ Κύκλος Κινητικότητας: Δημοσιοποίηση κενών θέσεων και αιτήσεις για μετάταξη η απόσπαση
Android
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην Εύβοια και... ταρακούνησε για τα καλά και την Αθήνα, πολλοί χρήστες κινητών έλαβαν...
Πώς θα ενεργοποιήσετε την ειδοποίηση της Google για να λαμβάνετε «σήμα» την ώρα του σεισμού στο κινητό σας