covid κορονοϊός, Γη μάσκα
Πάνω από 6 εκατομμύρια οι θάνατοι λόγω covid

Τα καταγεγραμμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ξεπέρασαν χθες Σάββατο το όριο των 600 εκατομμυρίων σε παγκόσμια κλίμακα, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις 20:20 (τοπική ώρα· στις 03:20 σήμερα Κυριακή ώρα Ελλάδας), οι αριθμοί του πανεπιστημίου της Βαλτιμόρης υπεδείκνυαν πως έχουν καταγραφεί 600.449.934 μολύνσεις από τον ιό μετά την εμφάνισή του στην Κίνα στα τέλη του 2019.

Ως την ίδια ώρα, οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονταν σε 6.485.233.

Οι ΗΠΑ, με 94.184.146 κρούσματα και 1.043.838 θανάτους εξαιτίας της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός, παραμένουν το κράτος που κόσμου που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία. Σε αυτές αναλογεί σχεδόν το 16% τόσο των κρουσμάτων, όσο και των θανάτων. Είναι η πρώτη και η μοναδική μέχρι σήμερα χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων (44.398.696), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (34.662.834). Άλλες χώρες που έχουν καταγράψει πάνω από 20 εκατομμύρια κρούσματα είναι ακόμη η Βραζιλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Νότια Κορέα και η Ιταλία, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ειδικοί θεωρούν πως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού παγκοσμίως είναι πολύ βαρύτερος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπολόγιζε νωρίτερα φέτος πως ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας, άμεσα ή έμμεσα, είναι μάλλον πλησιέστερα στα 15 εκατομμύρια νεκρούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Στέφανος Παραστρατίδης
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Θα συνεχιστούν οι συγχωνεύσεις σχολών που οδηγούν στην αποψίλωση περιοχών από κρίσιμες δημόσιες δομές κατάρτισης;»
Παραστατίδης σε Ζαχαράκη: «Ανεξήγητες οι συγχωνεύσεις ΣΑΕΚ»
Στρατιωτικές σχολές
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις του ακαδημαϊκού έτους 2025–2026 – Αναλυτικές οδηγίες και ημερομηνίες υποβολής
Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές: Ανοικτές οι προθεσμίες για υποψήφιους Έλληνες του εξωτερικού
iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα