ΗΠΑ: Εκπαιδευτικοί θα οπλοφορούν για την αντιμετώπιση επιθέσεων στα σχολεία
Διδάσκοντες σε σχολεία θα οπλοφορούν ύστερα ταχύρρυθμα ολιγοήμερα σεμινάρια σκοποβολής για την αντιμετώπιση δραστών

Η δολοφονία 19 παιδιών δημοτικού και δύο δασκάλων στο Ουβάλντε του Τέξας έχει προκαλέσει συναισθήματα απελπισίας σε πολλούς εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ. «Νιώθουμε αδύναμοι», λέει η νηπιαγωγός Μάντι στο Οχάιο, η οποία αποφάσισε να κάνει κάτι για να αντιμετωπίσει το συναίσθημα αυτό, αγοράζοντας πιστόλι εννέα χιλιοστών. Η Μάντι γράφτηκε σε μάθημα χρήσης του όπλου, που θα της επέτρεπε να το φέρει πάνω της στο νηπιαγωγείο.

Πριν από μία δεκαετία, η οπλοφορία ήταν σπάνιο φαινόμενο μεταξύ εκπαιδευτικών. Σήμερα, μετά τη σειρά επιθέσεων σε σχολεία, η οπλοφορία από μέρους του διδακτικού προσωπικού έχει αναδειχθεί σε κύρια πρόταση των Ρεπουμπλικανών και των οπαδών της οπλοφορίας για την αντιμετώπιση περιστατικών μαζικών δολοφονιών σε σχολικά συγκροτήματα.

Τουλάχιστον 29 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν την οπλοφορία σε σχολικά συγκροτήματα

Τουλάχιστον 29 πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν την οπλοφορία σε σχολικά συγκροτήματα από αστυνομικούς ή μέλη των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφάλειας. Σύμφωνα με στοιχεία του 2018, ποσοστό 2,6% των εκπαιδευτικών σε δημόσια σχολεία των ΗΠΑ οπλοφορούσε. Ο αριθμός αυτός πρέπει να έχει αυξηθεί σημαντικά έκτοτε.

Τέσσερις από τις πέντε πλέον πολύνεκρες επιθέσεις σε σχολεία –Νιουτάουν, Ουβάλντε, Πάρκλαντ και Σάντα Φε– σημειώθηκαν την τελευταία δεκαετία. Αυτός ήταν ο λόγος που οδήγησε τη Μάντι σε λέσχη σκοποβολής του βορειοανατολικού Οχάιο. Σε διάστημα τριών ημερών, η Μάντι εκπαιδεύθηκε στις βολές, στην τοποθέτηση αιμοστατικού βραχίονα για τη διακοπή αιμορραγίας και σε άλλες διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης. Στο νηπιαγωγείο, τα καθήκοντα της Μάντι περιορίζονται στο τραγούδι και στον χορό με τα παιδιά, στο σερβίρισμα παγωτού ως ανταμοιβή και στην ανάρτηση πολύχρωμων ζωγραφικών έργων των παιδιών στον τοίχο. Η εκπαίδευση της Μάντι αποτελεί έμμεση παραδοχή για την αποτυχία της χώρας να δώσει τέλος στις μαζικές δολοφονίες και τη μετάθεση της βαρύτατης αυτής ευθύνης στις πλάτες των εκπαιδευτικών, που ήδη διαχειρίζονται τις επιπτώσεις της πανδημίας και του ιδεολογικού διχασμού και της πόλωσης των ετών Τραμπ.

Ο Τζιμ Ιρβάιν, πρόεδρος οργάνωσης υπέρ της οπλοκατοχής και οργανωτής της εκπαίδευσης δασκάλων στα όπλα, επισημαίνει ότι η ταχύτητα είναι το σημαντικότερο για την αντιμετώπιση ενόπλου και ότι τα σχολεία δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν την εμφάνιση της αστυνομίας. Στο Δημοτικό του Νιουτάουν, η αστυνομία ειδοποιήθηκε πέντε λεπτά μετά την εισβολή του ενόπλου, ενώ τρία λεπτά αργότερα η αστυνομία βρισκόταν στις εγκαταστάσεις. Παρ’ όλα αυτά, 20 παιδιά και έξι ενήλικοι έπεσαν νεκροί.

 

Τα σχολεία δεν αποκαλύπτουν ποιοι εκπαιδευτικοί και μέλη του προσωπικού οπλοφορούν προκειμένου να μην επιτρέψουν σε επίδοξους επιτιθέμενους να σχεδιάσουν την πράξη τους. Αυτό καθιστά την επιλογή των ένοπλων εκπαιδευτικών ιδιαίτερα σημαντική. «Δεν προτιμούμε όσους μοιάζουν πολύ πρόθυμοι να οπλοφορούν. Οι “κεραίες” μου οξύνονται όταν βλέπω κάποιον να θέλει διακαώς να οπλοφορεί μέσα σε σχολείο. Δεν μπορώ να επιλέξω έναν τέτοιο άνθρωπο», λέει ο Μάλκολμ Χάινς, διευθυντής σχολείου στην κομητεία Σουάνι της Φλόριντα.

Πηγή: Η Καθημερινή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καθηγητης γενέθλια
Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ειδήσεις που διαβάζουμε από σχολεία και μαθητές, έχουν να κάνουν με βία, ξύλο, επεισόδια και bullying. Αυτή...

Μαθητές συγκίνησαν τον καθηγητή τους με την έκπληξη γενεθλίων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.jpg
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
Οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και Ημαθίας αποδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία στα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και στον Β. Μορέλλα...
Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
εργασια
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας
«Από τη μια πλευρά, τα hard skills και οι πρακτικές γνώσεις κάθε επαγγέλματος, ενώ από την άλλη ιδιαίτερο ρόλο διαδραματίζουν πλέον και τα soft...
Οι «διαδραστικές» δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες και θα σας κάνουν περιζήτητους στην αγορά εργασίας