Ευλογιά των πιθήκων: Η αναζωπύρωση δεν οδηγεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Η παγκόσμια αναζωπύρωση της ευλογιάς των πιθήκων αποτελεί υγειονομική απειλή με ανησυχητική εξέλιξη, χωρίς να συνιστά αυτή την στιγμή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

"Προς το παρόν, το γεγονός δεν συνιστά κατάσταση έκτακτης ανάγκης διεθνών διαστάσεων για τη δημόσια υγεία, που είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας", δηλώνει σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε έπειτα από συνεδρίαση ειδικών για το θέμα.

Αυξημένα τα κρούσματα εκτός Αφρικής

Η ιογενής ασθένεια προκαλεί συμπτώματα που μοιάζουν με της γρίπης και δερματικά, έχει χαρακτηριστεί ως ενδημική σε κάποιες περιοχές της Αφρικής. Στην ήπειρο έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.500 ύποπτα κρούσματα από την αρχή του 2022, από τα οποία τα 66 ήταν μοιραία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μέχρις στιγμής, εκτός Αφρικής, έχουν καταγραφεί από τον Μάιο περισσότερα από 3.000 κρούσματα σε περισσότερες από 40 χώρες, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

koinonikos-toyrismos.jpg
Διακοπές με voucher: Πώς να ταξιδέψετε σχεδόν δωρεάν φέτος μέχρι και 12 μέρες - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
Κοινωνικός Τουρισμός 2026–2027: Περισσότεροι δικαιούχοι, νωρίτερη έναρξη και έως 12 δωρεάν διανυκτερεύσεις
Διακοπές με voucher: Πώς να ταξιδέψετε σχεδόν δωρεάν φέτος μέχρι και 12 μέρες - Δείτε αν είστε δικαιούχοι
afrikaniki_skoni
Καιρός: Κυριαρχία αφρικανικής σκόνης, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες
Απόβαση σκόνης: Η Αφρική «επισκέπτεται» την Ελλάδα για 48 ώρες - Μια γνώριμη αλλά όχι αθώα «επισκέπτρια»
Καιρός: Κυριαρχία αφρικανικής σκόνης, λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες
orthioi_aderfia.jpg
Εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση στις 29 Απριλίου – Στο επίκεντρο η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
«Να επιστρέψει στο σχολείο»: Εκπαιδευτικοί κατεβαίνουν σε κινητοποίηση
Εκπαιδευτικοί καλούν σε κινητοποίηση στις 29 Απριλίου – Στο επίκεντρο η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου