franchesco lombardo
Υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας στις δημοτικές εκλογές του Παλέρμο συνελήφθη με την κατηγορία ψηφοθηρικών σχέσεων με την Κόζα Νόστρα, τη μαφία της Σικελίας

Υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν μεθαύριο στο Παλέρμο της Σικελίας, συνελήφθη σήμερα το απόγευμα με την κατηγορία ψηφοθηρικών σχέσεων με τη μαφία.

Πρόκειται για τον Φραντσέσκο Λομπάρντο, 54 ετών, ο οποίος, σε διαλόγους που ηχογραφήθηκαν από την αστυνομία, συνομιλεί με τον μαφιόζο νονό Βιντσέντσο Βέλα που είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλάκισης και αφέθηκε ελεύθερος πρόσφατα λόγω «γραφειοκρατικής παγίδας».

Ο Λομπάρντο, όπως διαπιστώθηκε, είχε ζητήσει ανοικτά από τον νονό της Κόζα Νόστρα, να τον στηρίξει με όλη την δύναμη που διαθέτει, για να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πρωτεύουσας της Σικελίας.

Πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν με την ίδια κατηγορία και ο Πιέτρο Πολίτσι, υποψήφιος του μπερλουσκονικού κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, ο νονός Αγκοστίνο Σανσόνε και ο συνεργάτης του, Μάνλιο Πορέτο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένεια Σανσόνε είχε φιλοξενήσει σε έπαυλη ιδιοκτησίας της τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα, την περίοδο αμέσως πριν από την σύλληψή του, το 1993.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντουντουκα
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Σήμερα η συγκέντρωση για τη σχολική στέγη
Στους δρόμους για ασφαλή και δημόσια σχολεία: Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου καλεί σε συγκέντρωση
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Σήμερα η συγκέντρωση για τη σχολική στέγη
bullying σε μαθητή
Ρόδος: Απομακρύνθηκε η Διευθύντρια στο σχολείο που έβαλαν μαθητή να πιει νερό από το καζανάκι
Μαθητές υποχρέωσαν συμμαθητή τους να πιει νερό από το καζανάκι τουαλέτας - Τι αναφέρει η απόφαση της ΔΠΕ Δωδεκανήσου
Ρόδος: Απομακρύνθηκε η Διευθύντρια στο σχολείο που έβαλαν μαθητή να πιει νερό από το καζανάκι