Όλαφ Σολτς
Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε συνεργασία με την Ελλάδα για την αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία και την αντικατάσταση τους με γερμανικά άρματα μάχης

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ότι συμφώνησε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, στο πλαίσιο της οποίας η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά εξοπλιστικά συστήματα.

«Σήμερα μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοια συστήματα και θα την προμηθεύσουμε με γερμανικά άρματα μάχης», δήλωσε ο κ. Σολτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν από τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών. Αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας θα επιδιωχθούν και με άλλες χώρες, σημείωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανεπιστήμιο
Σπουδές χωρίς ξεκάθαρο αντίκρισμα: Η αλήθεια για τις σχολές ΤΕ
«Οι φοιτητές καλούνται να ανταποκριθούν σε υψηλές απαιτήσεις, συχνά χωρίς να έχουν πλήρη επίγνωση των συνθηκών που θα αντιμετωπίσουν»
Σπουδές χωρίς ξεκάθαρο αντίκρισμα: Η αλήθεια για τις σχολές ΤΕ
διωξεις
Καταγγελία-φωτιά εκπαιδευτικών στην Εύβοια κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας για εκφοβισμό καθηγητή
Καταγγελία για επιθετική συμπεριφορά και ρίψη εγγράφων στο πάτωμα από τον Διευθυντή ΔΔΕ
Καταγγελία-φωτιά εκπαιδευτικών στην Εύβοια κατά του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας για εκφοβισμό καθηγητή