stop-war
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ζητώντας να τερματιστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να επικρατήσει η ειρήνη

Στο Λονδίνο, ένα πλήθος εκατοντάδων ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Ο Πούτιν σκοτώνει» και «Πλήρες εμπάργκο στη Ρωσία». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Σταματήστε τον Πούτιν, σταματήστε τον πόλεμο».

«Όταν θα πέσει ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης, ο Πούτιν θα έρθει για εσάς κυρίες και κύριοι» έγραφε ένα τεράστιο πανό.

Ο Αποστολικός Νούντσιος στη Μεγάλη Βρετανία, αρχιεπίσκοπος Κλαούντιο Γκουτζερότι, διάβασε μια προσευχή λέγοντας «Σήμερα, είμαστε όλοι μας Ουκρανοί».

Στο Παρίσι, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν υποσχόμενοι ότι θα επιστρέφουν κάθε Σαββατοκύριακο «μέχρι ο Πούτιν να φύγει, να αποσύρει τα άρματα», όπως είπε η Αλίν Λε Μπάιγ-Κρεμέρ, μέλης της οργάνωσης «Στηρίζουμε την Ουκρανία» που είχε την πρωτοβουλία αυτής της κινητοποίησης.

«Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε εδώ», είπε ένας διαδηλωτής, ο 47χρονος Μπερνάρ Αρνό που φορούσε ένα κοστούμι στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. «Ο Πούτιν είναι τελείως απρόβλεπτος», πρόσθεσε.

«Παρά τις οδύνες μας, θα κερδίσουμε, είμαστε σίγουροι», τόνισε η Γαλλοουκρανή Νατάλια, που δεν θέλησε να δώσει το επώνυμό της, για να προστατεύσει τον γιο της που έμεινε στη χώρα.

Διαδηλώσεις υποστήριξης στους Ουκρανούς έγιναν σε περίπου 100 πόλεις της Γαλλίας σήμερα.

Μεγάλες αντιπολεμικές διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Ρώμη, τη Ζυρίχη, τη Βέρνη και αλλού. Η κυβέρνηση της Ελβετίας αναμένεται να αποφασίσει εντός των επόμενων ημερών εάν θα παραχωρήσει ειδικό καθεστώς προστασίας στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αυλωνιτου
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Η πρώην βουλευτής αποχαιρετά το κόμμα μετά από τρεις δεκαετίες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας πολιτικής διαδρομής
Ελένη Αυλωνίτου: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Νέο ξεκίνημα» στην Κεντροαριστερά
Ηλιούπολη
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών
Πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για τη διαρκή πίεση των Πανελλαδικών και ζητούν εκπαιδευτικές αλλαγές με επίκεντρο τον άνθρωπο
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Έκκληση για στήριξη της ψυχικής υγείας των μαθητών