pamak-emvolio
INTIME | ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Θα χρειαστούν μήνες προτού οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορέσουν να παρασκευάσουν σε κλίμακα νέα εμβόλια ειδικά για την παραλλαγή

Την πρόβλεψη ότι τα υπάρχοντα εμβόλια έναντι του κροονοϊού θα είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna και προειδοποίησε ότι θα χρειαστούν μήνες προτού οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορέσουν να παρασκευάσουν σε κλίμακα νέα εμβόλια ειδικά για την παραλλαγή.

Ο Stephane Bancel δήλωσε ότι ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων της Όμικρον στην πρωτεΐνη ακίδα, την οποία χρησιμοποιεί ο ιός για να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, υποδηλώνουν ότι τα υπάρχοντα εμβόλια θα χρειαστούν τροποποίηση.

«Δεν υπάρχει κόσμος, νομίζω, όπου θα είναι στο ίδιο επίπεδο που είχαμε με τη μετάλλαξη Δέλτα», δήλωσε ο Bancel στους Financial Times σε συνέντευξή του στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι θα είναι μια σημαντική πτώση της αποτελεσματικότητας. Απλά δεν ξέρω πόσο, διότι πρέπει να περιμένουμε τα δεδομένα. Αλλά όλοι οι επιστήμονες με τους οποίους έχω μιλήσει ... λένε "αυτό δεν θα είναι καλό"».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργειο εσωτερικων
Υπουργείο Εσωτερικών: Νέα οδηγία για τους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
Ακραία Καιρικά Φαινόμενα: Νόμιμη Απουσία και Ευελιξία Προσέλευσης για Δημόσιους Υπαλλήλους
Υπουργείο Εσωτερικών: Νέα οδηγία για τους δημοσίους υπαλλήλους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
panepistimia
Κακοκαιρία «Byron»: Ποια πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή – Πλημμύρα σε αίθουσα του ΟΠΑ
Η κακοκαιρία που δοκιμάζει τις υποδομές των ΑΕΙ
Κακοκαιρία «Byron»: Ποια πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Παρασκευή – Πλημμύρα σε αίθουσα του ΟΠΑ
τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση στην κακοκαιρία: Το σχολείο δεν είναι πλατφόρμα. Δεν είναι οθόνη. Δεν είναι εντολή με e-mail.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν το αυτονόητο: να γίνεται μάθημα με αξιοπρέπεια, με ασφάλεια, με ανθρώπινους όρους. Το σχολείο θέλει ανθρώπους, όχι καλώδια
Τηλεκπαίδευση στην κακοκαιρία: Το σχολείο δεν είναι πλατφόρμα. Δεν είναι οθόνη. Δεν είναι εντολή με e-mail.