petito
Από στραγγαλισμό προήλθε ο θάνατός της - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του συντρόφου της

Η 22χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Πετίτο, η εξαφάνιση και η δολοφονία της οποίας συγκλόνισε τις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, πέθανε από στραγγαλισμό, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής που έγινε στη σορό της, το οποίο αναμένεται να αναζωπυρώσει τις εικασίες για τον ρόλο του αρραβωνιαστικού της, ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται από τις αρχές.

«Η αιτία θανάτου είναι στραγγαλισμός και πρόκειται για ανθρωποκτονία», δήλωσε χθες ο ιατροδικαστής Μπρεντ Μπλου της κομητείας του Τέτον στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, όπου στις 19 Σεπτεμβρίου βρέθηκε το πτώμα της νεαρής γυναίκας.

Η ιατροδικαστική εξέταση προσθέτει πως η κοπέλα, είχε δολοφονηθεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες πριν από τον εντοπισμό του πτώματός της κοντά στο εθνικό πάρκο του Γκραντ Τέτον. 

Ο αρραβωνιαστικός της, ο 23χρονος Μπράιαν Λόντρι, καταζητείται από τις αρχές, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για παράνομη χρήση τραπεζικής κάρτας και χαρακτηρίζεται «πρόσωπο ενδιαφέροντος για την έρευνα».

Σε ανακοίνωσή του στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι, ο Στίβεν Μπερτολίνο, δήλωσε ότι ο θάνατος της νεαρής γυναίκας «σε τόσο μικρή ηλικία είναι τραγωδία». Ωστόσο, υπογράμμισε, ο Μπράιαν Λόντρι καταζητείται μόνον επειδή χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της αρραβωνιαστικιάς του.

Για την ιστορία, το ζευγάρι είχε αναχωρήσει από τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο για ένα ταξίδι με ένα ειδικά διαμορφωμένο βαν, το οποίο θα διαρκούσε τέσσερις μήνες, με στάσεις σε εντυπωσιακά τοπία των εθνικών πάρκων των δυτικών ΗΠΑ, κατά το οποίο αναρτούσαν τακτικά φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram και το YouTube.

Ωστόσο την 1η Σεπτεμβρίου, ο Μπράιαν επέστρεψε μόνος του με το βαν στο Νορθ Πορτ, στην Φλόριδα, όπου το ζευγάρι κατοικούσε στο σπίτι της οικογένειας του Λόντρι.

Η οικογένεια της Πετίτο δήλωσε την εξαφάνισή της στις 11 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι δεν είχε νέα της από τα τέλη Αυγούστου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κεριά εκκλησίας σε μαύρο φόντο
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Θλίψη για τον πρώην βουλευτή και ιδρυτικό στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων – Η πορεία του στην πολιτική
Θρήνος: Πέθανε γνωστός εκπαιδευτικός που διετέλεσε Δήμαρχος και βουλευτής
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα
Ανακατατάξεις στις θέσεις ευθύνης των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος: Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 19ΓΔ/2025: Οι νέοι διευθυντές στο υπουργείο Παιδείας - Ονόματα
ΠΑΔΑ HCPO 2025
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας
Ισχυρή επιστημονική παρουσία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας
ΠΑΔΑ: Πρωταγωνιστικός ρόλος στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικών Υγείας
καρυστιανου
Μαρία Καρυστιανού: Αμφισβήτηση στο δικαίωμα των αμβλώσεων - "Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης"
Ένα από τα πιο ανησυχητικά σημεία της συνέντευξης ήταν η πρόταση να τεθεί το ζήτημα της άμβλωσης σε δημόσια διαβούλευση
Μαρία Καρυστιανού: Αμφισβήτηση στο δικαίωμα των αμβλώσεων - "Είναι θέμα δημόσιας διαβούλευσης"