Γιατί έπεσαν Facebook, Instagram και Whatsapp – Η πρώτη αιτιολόγηση από την εταιρεία
Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες - Πού απέδωσε η διοίκηση του ομίλου το κρασάρισμα των 6 ωρών

Σε προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων αποδίδει και επίσημα πλέον η εταιρεία του Facebook το πολύωρο μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram και Whatsapp.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Facebook, το εξάωρο κρασάρισμα οφείλεται σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του στο engineering.fb.com, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το μπλακ άουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Μεγάλες απώλειες εν μέσω κατακραυγής

Αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια έχει στοιχίσει στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, η «βουτιά» της μετοχής του Facebook στο ταμπλό της Wall Street μετά το παγκόσμιο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτό, καθώς μετοχή του κοινωνικού δικτύου βρέθηκε σήμερα να χάνει πάνω από 5%, στη διάρκεια των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xristopoulos-oiele
Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ για επεισόδια στο Πολυτεχνείο: «Η βία διαλύει τα κινήματα»
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμακούμενη κουλτούρα βίας σε φοιτητικούς και εργατικούς χώρους, τονίζοντας ότι απειλεί τη...
Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ για επεισόδια στο Πολυτεχνείο: «Η βία διαλύει τα κινήματα»
polytexneio
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
Για το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» ανάμεσα στην ΑΡΑΣ και την αναρχία κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου
Μ-Λ ΚΚΕ: «Οι βίαιες πρακτικές αναρχίας και ΑΡΑΣ, δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα»
epidomata OPEKA plirwmi Avgoustos
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται
Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν ασφαλιστικό δικαίωμα για σύνταξη – Τα εισοδηματικά, ηλικιακά και περιουσιακά...
409 ευρώ το μήνα για ανασφάλιστους υπερήλικες - Ποιοι τα δικαιούνται