Γιατί έπεσαν Facebook, Instagram και Whatsapp – Η πρώτη αιτιολόγηση από την εταιρεία
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες - Πού απέδωσε η διοίκηση του ομίλου το κρασάρισμα των 6 ωρών

Σε προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων αποδίδει και επίσημα πλέον η εταιρεία του Facebook το πολύωρο μπλακ άουτ σε Facebook, Instagram και Whatsapp.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Facebook, το εξάωρο κρασάρισμα οφείλεται σε «προβληματικές αλλαγές ρυθμίσεων» σε δρομολογητές και εξυπηρετητές τους, που έθεσαν εκτός λειτουργίας τα κέντρα δεδομένων τους.

«Άνθρωποι και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο εξαρτώνται από εμάς για να παραμένουν συνδεδεμένοι», σημείωσε ο όμιλος σε ανάρτησή του στο engineering.fb.com, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον έγιναν οι αλλαγές ρυθμίσεων, ούτε εάν επρόκειτο για προγραμματισμένη αναβάθμιση.

«Ζητάμε συγγνώμη από όσους επλήγησαν», πρόσθεσαν οι τεχνικοί της εταιρείας, τις πλατφόρμες της οποίας χρησιμοποιούν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα, υπάλληλοι της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκμυστηρεύτηκαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως το μπλακ άουτ προκλήθηκε από εσωτερικό λάθος στη διαχείριση της διαδικτυακής κίνησης προς τα συστήματά της.

Το πρόβλημα περιέπλεξε το γεγονός πως η αλλαγή ρυθμίσεων σε δρομολογητές και εξυπηρετητές της εταιρείας σήμαινε πως δεν ήταν διαθέσιμα ούτε τα εργαλεία λογισμικού των ίδιων των τεχνικών για να διαγνώσουν και να διορθώσουν το πρόβλημα, κατά τις ίδιες πηγές.

Το σενάριο της κακόβουλης ενέργειας στο οποίο είχαν αναφερθεί ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια αποκλείστηκε από τους τεχνικούς της εταιρείας.

Μεγάλες απώλειες εν μέσω κατακραυγής

Αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια έχει στοιχίσει στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μέσα σε λίγες μόλις ώρες, η «βουτιά» της μετοχής του Facebook στο ταμπλό της Wall Street μετά το παγκόσμιο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά περίπου 7 δισ. δολ. μέσα σε λίγες ώρες.

Αυτό, καθώς μετοχή του κοινωνικού δικτύου βρέθηκε σήμερα να χάνει πάνω από 5%, στη διάρκεια των συναλλαγών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος Downdetector, που παρακολουθεί συστηματικά τα τεχνικά προβλήματα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε το χθεσινό μπλακάουτ ως «το μεγαλύτερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kafsonas.jpg
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
Φαινόμενο «θερμικού θόλου»: Η νέα κλιματική κανονικότητα με πρόωρους καύσωνες στην Ευρώπη
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
γαζ;
Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο περιστατικό που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 26 Μαΐου, όταν σύμφωνα με...

Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
ΕΟΦ: «Μπλόκο» στις παράλληλες εξαγωγές για 82 φάρμακα λόγω ελλείψεων στην αγορά
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
Επιγραφή με το λογότυπο του ΟΠΕΚΕΠΕ
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων
Βαρύτατο κατηγορητήριο για το κύκλωμα των αγροτικών επιδοτήσεων στην Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτη: Κακουργηματικές διώξεις από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την απάτη των 4 εκατομμυρίων