Τυνησία: 43 μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο πλεούμενου
Μια ακόμη τραγωδία με 43 μετανάστες νεκρούς, από ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας

Τουλάχιστον 43 μετανάστες πνίγηκαν σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, καθώς επιχειρούσαν τον διάπλου της Μεσογείου, από τη Λιβύη στην Ιταλία, ενώ άλλοι 84 διασώθηκαν, έγινε σήμερα γνωστό από την Ερυθρά Ημισέληνο της Τυνησίας.

Το πλεούμενο είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα, στις βορειοδυτικές ακτές της Λιβύης. Σε αυτό επέβαιναν μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση.

«Το πολεμικό ναυτικό διέσωσε 84 μετανάστες, ενώ άλλοι 43 πνίγηκαν στο ναυάγιο μιας βάρκας, με συνολικά 127 επιβαίνοντες, που είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα της Λιβύης με προορισμό την Ευρώπη», δήλωσε το μέλος της Ερυθράς Ημισελήνου Μόνγκι Σλιμ.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
Βίζα σε δύο χρόνια και πρεσβείες που απορρίπτουν υποψηφίους: Τα ανυπέρβλητα εμπόδια που μετατρέπουν την εξωστρέφεια των ΑΕΙ σε «κλειστό κλαμπ»
«Συγγνώμη, κλείσαμε»: Αγγλόφωνα μεταπτυχιακά μόνο για... Έλληνες
education 1280
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί ασκούν κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες και ζητά ουσιαστική στήριξη της δημόσιας παιδείας
«Η εκπαίδευση δεν είναι εφαρμογή»: Αντιδράσεις για την ψηφιακή πολιτική στα σχολεία