Τυνησία: 43 μετανάστες πνίγηκαν σε ναυάγιο πλεούμενου
Μια ακόμη τραγωδία με 43 μετανάστες νεκρούς, από ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας

Τουλάχιστον 43 μετανάστες πνίγηκαν σε ένα ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, καθώς επιχειρούσαν τον διάπλου της Μεσογείου, από τη Λιβύη στην Ιταλία, ενώ άλλοι 84 διασώθηκαν, έγινε σήμερα γνωστό από την Ερυθρά Ημισέληνο της Τυνησίας.

Το πλεούμενο είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα, στις βορειοδυτικές ακτές της Λιβύης. Σε αυτό επέβαιναν μετανάστες από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και το Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση.

«Το πολεμικό ναυτικό διέσωσε 84 μετανάστες, ενώ άλλοι 43 πνίγηκαν στο ναυάγιο μιας βάρκας, με συνολικά 127 επιβαίνοντες, που είχε αποπλεύσει από τη Ζουάρα της Λιβύης με προορισμό την Ευρώπη», δήλωσε το μέλος της Ερυθράς Ημισελήνου Μόνγκι Σλιμ.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Επίδομα θέρμανσης
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ
Έρχεται πρόσθετη ενίσχυση για τα ευάλωτα νοικοκυριά – Πότε πληρώνεται η δεύτερη δόση και ποια είναι η κρίσιμη προθεσμία για το myΘέρμανση
Ανατροπή με το επίδομα θέρμανσης: Ποιοι θα πάρουν έξτρα 100 ευρώ