Μάσκες και προσωπίδες ρυπαίνουν τις θάλασσες
Η επιδημία του κορονοϊού προσθέτει ένα ακόμη ανεπιθύμητο στοιχείο στην θαλάσσια μόλυνση

Η επιδημία του κορονοϊού προσθέτει ένα ακόμη ανεπιθύμητο στοιχείο στην θαλάσσια μόλυνση στα ανοιχτά της πόλης Μπαουάν, ενός δημοφιλούς προορισμού για καταδύσεις στην επαρχία Μπατάνγκας των Φιλιππίνων.

Οι τακτικοί επισκέπτες και οι ντόπιοι έχουν αναφέρει μια αύξηση στον αριθμό των μασκών και των ασπίδων προσώπου που περισυλλέγονται από τον πυθμένα της θάλασσας.

"Πιθανόν να συμβαίνει επειδή κάποιοι τουρίστες που επιβιβάζονται στη βάρκα τυλίγουν την μάσκα τους στο ένα τους αυτί με αποτέλεσμα να βγαίνει ή άλλοι απλώς δεν την πετάνε εκεί που πρέπει", λέει ο Αρνέλ Βεργκάρα, ένας Φιλιππινέζος επαγγελματίας δύτης, ο οποίος πραγματοποιεί καταδύσεις στην περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Η Καρμέλα Σεβίγια, μια ιδιοκτήτρια ενός θερέτρου και δασκάλα καταδύσεων, λέει ότι οι μάσκες προστίθενται στις πλαστικές σακούλες και σακουλάκια, στις πάνες και στα υλικά συσκευασίας που μολύνουν τις θάλασσες της περιοχής την εποχή των μουσώνων.

"Νομίζω ότι θα βλέπουμε συχνότερα μάσκες. Πιστεύω ότι θα φοράμε μάσκες για καιρό", σχολιάζει.

Από την πλευρά του ο Τζίρο Μαρανάν, ένας αξιωματούχος του τουριστικού γραφείου στην επαρχία Μπατάνγκας, δήλωσε ότι οι αρχές είναι ενήμερες για το ζήτημα και ηγούνται πρωτοβουλιών καθαρισμού.

"Περισσότερο έχει πληγεί η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής", λέει ο ίδιος.

Η Μαριάν Λεντέσμα, μια ακιβίστρια της Greenpeace στις Φιλιππίνες, λέει ότι η κακή διαχείριση απορριμμάτων από τη χώρα έχει οδηγήσει στη συγκέντρωσή τους στους παραποτάμους της.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2021: Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία, Πληροφορική, Κοινωνιολογία

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα
Tη Δευτέρα οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά
Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο σούπερ μάρκετ και καταστήματα
emvolio
Κορονοϊός - Παυλάκης: Οι συνδυασμοί εμβολίων δουλεύουν πολύ καλύτερα
Τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε από τους εμβολιασμούς λένε ότι ο κίνδυνος για θρομβώσεις που είναι γνωστός πια και μπορεί να αντιμετωπιστεί,...
Κορονοϊός - Παυλάκης: Οι συνδυασμοί εμβολίων δουλεύουν πολύ καλύτερα