marmara
Με «βλέννα» γέμισε η θάλασσα του Μαρμαρά - Φόβοι πως κατευθύνεται προς το Αιγαίο

Συναγερμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εμφάνιση και η επέκτασης θαλάσσιας «βλέννας», νότια της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να κατευθυνθεί στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση των υδάτων συνέβαλλαν στον πολλαπλασιασμό συγκεκριμένης οργανικής ύλης, η οποία περιέχει ευρεία ποικιλία μικροοργανισμών και μπορεί να «ανθίσει» όταν στο θαλασσινό νερό, υπάρχει ροή λυμάτων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

marmara2


Ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να είναι απειλητικό τόσο για τη θαλάσσια ζωή, όσο και την αλιευτική βιομηχανία. 
Οι ειδικοί συνδέουν το φαινόμενο με την αύξηση των θερμοκρασιών της θάλασσας λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και με την απόρριψη ακατέργαστων λυμάτων στη θάλασσα. 

Όπως επισημαίνει στο Reuters ο o σκηνοθέτης Ταχσίν Κεϊλάν, που δουλεύει πάνω σε ντοκιμαντέρ για τον αντίκτυπο της θαλάσσιας βλέννας, «Η κατάσταση στη θάλασσα του Μαρμαρά είναι αποτέλεσμα ανθρώπινων ενεργειών, συνέπεια των απορριμμάτων των νοικοκυριών και της μόλυνσης».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατερίνα Νοτοπούλου
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Το ζήτημα των μεγάλων κενών και της υποστελέχωσης φέρνουν ξανά στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Κ. Νοτοπούλου: «Στον αέρα» η Ειδική Αγωγή – Ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς είναι αναπληρωτής
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθαρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν ανάπτυξη στρατευμάτων ενώ παρακολουθούν στενά την ιρανική ηγεσία
Τραμπ: «Η επιλογή Χαμενεΐ με ανησυχεί – Καμία στρατιωτική αποστολή στο Ιράν στο άμεσο μέλλον»