Thumbnail
Απαγορεύτηκε σε εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, σε ιδιωτικό σχολείο στην Φλόριντα.

Ένα ιδιωτικό σχολείο του Μαϊάμι απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, επικαλούμενο αβάσιμα επιχειρήματα, όπως ότι η επαφή με εμβολιασμένα άτομα θα έβλαπτε τα παιδιά.

Η Λέιλα Σέντνερ, η συνιδρύτρια της Ακαδημίας Σέντνερ, έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στο προσωπικό, στο οποίο δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν τους μαθητές. Από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ζήτησε να μην το κάνουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

«Πρόσφατες πληροφορίες ανέκυψαν πρόσφατα (sic) σύμφωνα με τις οποίες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί επηρεάστηκαν αρνητικά από την αλληλεπίδρασή τους με εμβολιασμένους», υποστηρίζει η Σέντνερ. Ο ισχυρισμός αυτός όμως καταρρίπτεται από τους επιστήμονες και ανασκευάστηκε από τους υπεύθυνους επαλήθευσης.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, σύμφωνα με την οποία με τον εμβολιασμό το άτομο μεταδίδει τον ιό SARS-CoV-2», διαβεβαίωσε η Τζέιμι Σκοτ, ομότιμη καθηγήτρια που εργάζεται στο Τμήμα Μοριακής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά. «Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον», πρόσθεσε μιλώντας στο AFP Factuel, την ομάδα επαληθευτών πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Λέιλα Σέντνερ πάντως υποστηρίζει επίσης ότι λόγω του εμβολίου επηρεάστηκαν «χιλιάδες» έμμηνοι κύκλοι και προκλήθηκε αύξηση κατά 366% των αποβολών – οι ισχυρισμοί αυτοί επίσης δεν επιβεβαιώνονται από καμία απόδειξη. Η Σέντνερ βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The Daily Expose το οποίο, σύμφωνα με το mediabiasfactcheck.com είναι ένα μέσο που προωθεί «θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστήμης». Ο ιστότοπος mediabiasfactcheck.com παρακολουθεί και αποτιμά τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.

Το AFP Factuel είχε επίσης καταρρίψει τον ισχυρισμό αυτόν σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο αποβολής λόγω των εμβολίων κατά της Covid», δήλωνε, σε εκείνη την ανακοίνωση, η βρετανική υγειονομική υπηρεσία.

Πριν από την πανδημία, το σχολείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι δεν ήταν υποχρεωτικό για τους μαθητές του να έχουν εμβολιαστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοτοπούλου
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
Τρεις μήνες χωρίς εφαρμογή της νομοθεσίας – Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν εξηγήσεις για το θεσμικό «κενό» που απειλεί να μπλοκάρει κρίσιμες...
Καθυστερεί η σύσταση του Συμβουλίου Επιλογής στη ΓΓ Αθλητισμού – Σε κίνδυνο η επιλογή Προϊσταμένων
kdap
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
Αναζητούνται έξι ειδικότητες εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Θέσεις εργασίας στο ΚΔΑΠ «Ρομά χωρίς Σύνορα» στους Σοφάδες – Αιτήσεις έως 30 Νοεμβρίου
astynomia_peripoliko_152019.jpg
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
Τα λείψανα βρέθηκαν από κυνηγό σε δυσπρόσιτη περιοχή – Σε εξέλιξη η ταυτοποίηση μέσω DNA
Ανθρώπινα οστά σε χαράδρα της Μεσσηνίας: Εξετάζεται σύνδεση με την εξαφάνιση 74χρονης το 2021
τροχαίο
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί
Λόγω των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, εφαρμόζονται εκτεταμένες απαγορεύσεις στάθμευσης και διακοπές κυκλοφορίας από νωρίς το πρωί
Κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή – Ποιοι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί