Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Απαγορεύτηκε σε εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, σε ιδιωτικό σχολείο στην Φλόριντα.

Ένα ιδιωτικό σχολείο του Μαϊάμι απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, επικαλούμενο αβάσιμα επιχειρήματα, όπως ότι η επαφή με εμβολιασμένα άτομα θα έβλαπτε τα παιδιά.

Η Λέιλα Σέντνερ, η συνιδρύτρια της Ακαδημίας Σέντνερ, έστειλε πρόσφατα μια επιστολή στο προσωπικό, στο οποίο δηλώνει ότι δεν θα επιτραπεί στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να πλησιάσουν τους μαθητές. Από εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, ζήτησε να μην το κάνουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

«Πρόσφατες πληροφορίες ανέκυψαν πρόσφατα (sic) σύμφωνα με τις οποίες άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί επηρεάστηκαν αρνητικά από την αλληλεπίδρασή τους με εμβολιασμένους», υποστηρίζει η Σέντνερ. Ο ισχυρισμός αυτός όμως καταρρίπτεται από τους επιστήμονες και ανασκευάστηκε από τους υπεύθυνους επαλήθευσης.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη, σύμφωνα με την οποία με τον εμβολιασμό το άτομο μεταδίδει τον ιό SARS-CoV-2», διαβεβαίωσε η Τζέιμι Σκοτ, ομότιμη καθηγήτρια που εργάζεται στο Τμήμα Μοριακής Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά. «Στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον», πρόσθεσε μιλώντας στο AFP Factuel, την ομάδα επαληθευτών πληροφοριών του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Λέιλα Σέντνερ πάντως υποστηρίζει επίσης ότι λόγω του εμβολίου επηρεάστηκαν «χιλιάδες» έμμηνοι κύκλοι και προκλήθηκε αύξηση κατά 366% των αποβολών – οι ισχυρισμοί αυτοί επίσης δεν επιβεβαιώνονται από καμία απόδειξη. Η Σέντνερ βασίζεται σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The Daily Expose το οποίο, σύμφωνα με το mediabiasfactcheck.com είναι ένα μέσο που προωθεί «θεωρίες συνωμοσίας και ψευδοεπιστήμης». Ο ιστότοπος mediabiasfactcheck.com παρακολουθεί και αποτιμά τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία των μέσων ενημέρωσης.

Το AFP Factuel είχε επίσης καταρρίψει τον ισχυρισμό αυτόν σε μια πρόσφατη ανακοίνωσή του. «Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει αυξημένο κίνδυνο αποβολής λόγω των εμβολίων κατά της Covid», δήλωνε, σε εκείνη την ανακοίνωση, η βρετανική υγειονομική υπηρεσία.

Πριν από την πανδημία, το σχολείο ανέφερε στον ιστότοπό του ότι δεν ήταν υποχρεωτικό για τους μαθητές του να έχουν εμβολιαστεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητες
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Τρεις επιλογές για τη λήξη του προγράμματος – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας για τη σχολική χρονιά 2026-2027
Ολοήμερο σχολείο από τον Σεπτέμβριο 2026: Νέα ωράρια αποχώρησης για μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Δασκάλα κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό σε τηλεόραση για να τραβήξει την προσοχή των μαθητών
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»
Η δασκάλα κρέμασε την κούκλα μπροστά στους έντρομους μαθητές, επειδή δεν της έδιναν σημασία – Απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες
«Καθαρό μίσος»: Οργή για δασκάλα που κρέμασε μαύρη κούκλα από τον λαιμό για να «τραβήξει την προσοχή»