Το μεγάλο δίλημμα: Πρότυπο ή συμβατικό σχολείο για την κόρη μου;

Κόσμος 0

Δανία-Κορονοϊός: Τέλος το εμβόλιο της AstraZeneca

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον του κορονοϊού

Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον του κορονοϊού στο εμβολιαστικό πρόγραμμά της.

"Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca", ανέφερε σε ανακοίνωση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι "πολύ μεγαλύτερος" από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσιακού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος