Σχολεία στη Γερμανία

Ο λοιμωξιολογος Κρίστιαν Ντρόστεν, ο γιατρός με την μεγαλύτερη επιρροή στην Γερμανία στο θέμα του κορονοϊού, προειδοποιεί για τρίτο κύμα σε περίπτωση πρόωρου τέλους του lockdown.

«Με τον τρέχοντα αριθμό αναπαραγωγής (R) του ιού δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε συχνότητα κρουσμάτων κάτω των 50 έως τα μέσα Μαρτίου», είπε σήμερα ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου Charité του Βερολίνου, σε διάλεξή του στην Ιατρική Ένωση Βορείου Ρήνου στο Ντίσελντορφ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Rheinische Post» (RP) .

«Οι λοιμώξεις μπορεί να να μειώνονται, αλλά αυτό γίνεται βασανιστικά αργά. Αν ανοίξουμε τώρα (έστω και) με μισή καρδιά, αναπόφευκτα θα έρθει ένα τρίτο κύμα του κορονοϊού μετά το (καθολικό/προτεσταντικό) Πάσχα (4 Απριλίου)», τόνισε σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα.

Πρόταση για τη διαχείριση κρουσμάτων στα σχολεία

«Στα σχολεία υπήρξαν κρούσματα, τα οποία φαίνονται ξεκάθαρα στους αριθμούς γύρω στα τέλη του έτους. Σε τέτοιες περιπτώσεις μια διέξοδος θα μπορούσε να είναι να μπει σε καραντίνα ολόκληρη η τάξη για πέντε ημέρες εφόσον εντοπισθεί ένας μαθητής ο οποίος έχει μολυνθεί από τον κορονοϊό και στη συνέχεια να γίνουν διαγνωστικά τεστ για να διαπιστωθεί εάν κάποιος άλλος μαθητής έχει επίσης μολυνθεί. Όσοι μαθητές είναι θετικοί στον κορονοϊό θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Τα άλλα παιδιά όμως θα μπορούσαν να επιστρέφουν στο σχολείο», πρόσθεσε ο Ντρόστεν κατά την εφημερίδα RP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

thrania
Εθνικό Απολυτήριο: Εκπαιδευτικοί και φροντιστήρια σε αντίθετα «θρανία»
Επιφυλάξεις από τους εκπαιδευτικούς, θετική στάση από τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ενόψει των αλλαγών στην αξιολόγηση
Εθνικό Απολυτήριο: Εκπαιδευτικοί και φροντιστήρια σε αντίθετα «θρανία»
κλειστά σχολεία
Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι μήνες των μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;
Λιγότερα μαθήματα, μεγάλες ανάσες ξεκούρασης και αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι
Ποιοι είναι οι πιο αγαπημένοι μήνες των μαθητών μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς;
μαθητές σε σχολείο
Πότε επιστρέφει στο σχολείο ο μαθητής μετά από γρίπη και πόσες απουσίες σβήνονται τελικά
Σχολεία: Πώς θα σβηστούν οι απουσίες από γρίπη και RSV – Ο οδηγός για την εγκύκλιο και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία
Πότε επιστρέφει στο σχολείο ο μαθητής μετά από γρίπη και πόσες απουσίες σβήνονται τελικά