Εμβόλιο: Η Βρετανία θα εμβολιάσει όλους τους μετανάστες στο έδαφός της
Εμβόλιο κορονοϊού-Βρετανία: Όλοι οι μετανάστες που ζουν στη χώρα θα εμβολιαστούν ανεξαρτήτως αν έχουν το νόμιμο δικαίωμα διαμονής και εργασίας

Οι μετανάστες που ζουν στη Βρετανία θα δικαιούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ανεξαρτήτως αν έχουν το νόμιμο δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση προσθέτοντας ότι το εμβόλιο δεν θα οδηγήσει σε ελέγχους στους ανθρώπους αυτούς.

Η εφημερίδα Daily Mail σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι όσοι ζουν στη Βρετανία και έχουν εισέλθει στη χώρα παράτυπα θα κληθούν να επικοινωνήσουν με τον γιατρό της περιοχής τους ώστε να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους.

Ερωτηθείσα για το ρεπορτάζ, το οποίο χαρακτηρίζει "αμνηστεία" το σχέδιο αυτό της κυβέρνησης, μια κυβερνητική επρόσωπος απάντησε: "Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού θα χορηγηθούν σε όλους όσοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δωρεάν και ανεξάρτητα από το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα".

"Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ενός γενικού γιατρού θα ενημερωθούν με την πρώτη ευκαιρία και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας και με εξωτερικούς οργανισμούς για να έρθουμε σε επαφή με εκείνους που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε γενικό γιατρό ώστε να διασφαλίσουμε ότι και αυτοί θα εμβολιαστούν", είπε η εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ασθενείς που εμβολιάζονται, λαμβάνουν θεραπεία για covid-19 ή υποβάλλονται σε τεστ για κορονοϊό, δεν υποβάλλονται σε έλεγχο για το καθεστώς παραμονής τους. Η Βρετανία έχει ήδη χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου σε περισσότερους από 12 εκατομμύρια πολίτες.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού εξελίσσεται γρηγορότερα σε σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους της, εν μέρει επειδή η Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε τα εμβόλια από την Pfizer και την AstraZeneca.

Η στρατηγική εμβολιασμού της χώρας δεν θέτει επισήμως ως προτεραιότητα τους μετανάστες, αλλά τους πιο ηλικιωμένους και τους ευάλωτους.

Ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν θέσει ως προτεραιότητα τον εμβολιασμό των προσφύγων και μεταναστών δεδομένου του κινδύνου οι νεοαφιχθέντες σε κέντρα φιλοξενίας αιτούντων ασύλου να οδηγήσουν σε εξάπλωση των μολύνσεων.

Στη Γερμανία οι αιτούντες άσυλο έχουν περιληφθεί στην δεύτερη ομάδα αυτών που θα εμβολιαστούν, μαζί με ανθρώπους άνω των 70 ετών και με αστυνομικούς, και θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται τον Μάρτιο, σύμφωνα με την κυβερνητική στρατηγική εμβολιασμού.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πρεμιέρα σε όλη τη χώρα στις 24 Απριλίου - Ποιοι κάνουν αίτηση
«Για πρώτη φορά οι “Νταντάδες της Γειτονιάς” εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα», σημείωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Πρεμιέρα σε όλη τη χώρα στις 24 Απριλίου - Ποιοι κάνουν αίτηση
βρέφος μωρό
Ρόδος: Γονείς πήραν βρέφος από νοσοκομείο χωρίς έγκριση και το επέστρεψαν σε σοκ
Το βρέφος διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην Αθήνα – Σε εξέλιξη ποινική έρευνα για τους γονείς
Ρόδος: Γονείς πήραν βρέφος από νοσοκομείο χωρίς έγκριση και το επέστρεψαν σε σοκ
Ψωμί - Ακρίβεια
Το προζύμι της χρονιάς: Η ιεροτελεστία της Μεγάλης Τετάρτης που κρατά ζωντανή την παράδοση αιώνων
Γιατί «αναπιάνουμε» το προζύμι τη Μεγάλη Τετάρτη; Το έθιμο και η συνταγή
Το προζύμι της χρονιάς: Η ιεροτελεστία της Μεγάλης Τετάρτης που κρατά ζωντανή την παράδοση αιώνων