germania sxoleia koronoios
Με ενισχυτικά μαθήματα το καλοκαίρι εξετάζει να «θεραπεύσει» τις επιπτώσεις της τηλεκπαίδευσης η Γερμανία

Η πρόεδρος της Μόνιμης (συμβουλευτικής) Διάσκεψης των υπουργών Παιδείας των κρατιδίων της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (KMK), Μπρίτα Ερνστ, ζήτησε από τα σχολεία να καταθέσουν προτάσεις για ενισχυτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

«Για τις καλοκαιρινές διακοπές, τα σχολεία θα πρέπει να κάνουν προτάσεις για να καλύψουν τα κενά των μαθημάτων το οποία δεν έγιναν λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Αυτό συνέβη ήδη σε πολλά ομοσπονδιακά κρατίδια πέρυσι» δήλωσε η σοσιαλδημοκράτης (SPD), πολιτικός στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Πρόκειται για ενισχυτικά μαθήματα με παιδαγωγικό περιεχόμενο, αλλά αφορά επίσης και στην στήριξη των γονέων, επειδή πολλοί θα έχουν εξαντλήσει τις ημέρες της αδείας τους μέχρι το καλοκαίρι και δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους. Η μείωση της διάρκειας των διακοπών πάντως, όπως ζητούν οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, είναι εξαιρετικά περίπλοκη και δεν είναι τόσο εύκολα εφαρμόσιμη», πρόσθεσε η Ερνστ.

Κανονικά οι απολυτήριες εξετάσεις (Abitur)

«Είμαι υπέρ της διεξαγωγής των γραπτών απολυτήριων εξετάσεων (Abitur). Δεν πιστεύω σε βεβιασμένα μέτρα. Πέρυσι καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τις εξετάσεις αυτές, αλλά και τις ενδιάμεσες εξετάσεις, με μεγάλη επιτυχία. Αυτό θα είναι επίσης δυνατό και φέτος εάν συνεχιστεί η φθίνουσα συχνότητα μολύνσεων», συνέχισε η υπουργός Παιδείας του κρατιδίου Βρανδεμβούργου.

Τέλος, η Ερνστ τόνισε ενόψει των πολλών εκλογών στα ομοσπονδιακά κρατίδια φέτος ότι «τα μέτρα για την σχολεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πανδημία του κορονοϊού δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων, διότι όλοι οι πολιτικοί τάσσονται μεν υπέρ της συναίνεσης των πολιτών, αλλά οι απόψεις διαφέρουν. Το 50% τάσσεται υπέρ του ανοίγματος σχολείων, άλλοι είναι αυστηρά εναντίον του», όπως επισήμανε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Εκλογές εκπαιδευτικών: Το μήνυμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τη μεγάλη αποχή
Μήνυμα προβληματισμού από την υψηλή αποχή – Δεύτερη δύναμη ξανά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών
Εκλογές εκπαιδευτικών: Το μήνυμα της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τη μεγάλη αποχή
φουρνος κουζινα
Το μοιραίο λάθος με τον φούρνο τα Χριστούγεννα που «εκτοξεύει» τον λογαριασμό ρεύματος
Τι κάνουμε σχεδόν όλοι στο γιορτινό μαγείρεμα και πώς μπορούμε να γλιτώσουμε δεκάδες ευρώ χωρίς να χαλάσει το ψητό
Το μοιραίο λάθος με τον φούρνο τα Χριστούγεννα που «εκτοξεύει» τον λογαριασμό ρεύματος
τσιπρας
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Να γράψει βιβλίο για το πώς κατέρρευσε το κράτος δικαίου»
Ευθείες βολές για Predator, ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη – «Δεν βλέπω τρίτη τετραετία, ας αρχίσει να προετοιμάζεται», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας σφοδρή...
Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Να γράψει βιβλίο για το πώς κατέρρευσε το κράτος δικαίου»
πατρα
Προχωρά ο νέος αυτοκινητόδρομος Λαμία-Πάτρα - Μείωση του χρόνου διαδρομής στην 1,5 ώρα
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται κομβικής σημασίας για τη σύγχρονη οδική υποδομή της χώρας, καθώς περιλαμβάνει παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας
Προχωρά ο νέος αυτοκινητόδρομος Λαμία-Πάτρα - Μείωση του χρόνου διαδρομής στην 1,5 ώρα