Μωρό ελέφαντας στο Τόκιο
Ο ζωολογικός κήπος του Τόκιο παρουσίασε στο κοινό το πρώτο μωρό ελεφαντάκι που γεννήθηκε στις εγκαταστάσεις του σε διάστημα 138 ετών

Ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος της Ιαπωνίας, αυτός στο Τόκιο, παρουσίασε στο κοινό το πρώτο ελεφαντάκι που γεννήθηκε σε αυτόν από τότε που ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει στην επιλογή του ονόματος που θα του δώσει.

Το αρσενικό ελεφαντάκι παρουσιάστηκε στον κοινό την Τρίτη για πρώτη φορά μετά τη γέννησή του στις 31 Οκτωβρίου στον Ζωολογικό Κήπο Ουένο του Τόκιο.

Η μητέρα του η Άουθι και ο πατέρας του ο Άρτιντ είχαν δοθεί ως δώρο στην Ιαπωνία από την Ταϊλάνδη το 2002 για τη γέννηση της πριγκίπισσας Αΐκο, της μοναχοκόρης του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ναρουχίτο και της αυτοκράτειρας Μασάκο.

Ο Ζωολογικός Κήπος Ουένο, ο οποίος ιδρύθηκε το 1882, ζήτησε επίσης από το κοινό να ψηφίσει διαδικτυακά για το όνομα που θα δoθεί στο ελεφαντάκι, επιλέγοντας μεταξύ των υποψήφιων ονομάτων που πρότεινε η πρεσβεία της Ταϊλάνδης στο Τόκιο.

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι Άρουν, που σημαίνει "αυγή" στα ταϊλανδέζικα, Άτσαντονγκ (ηλιοβασίλεμα) ή Τάουαν (ήλιος). Το όνομα που θα ψηφιστεί θα ανακοινωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο χρόνος κατά τον οποίο επιτρέπεται να δει κανείς το μωρό ελεφαντάκι και τη μητέρα του, την 22χρονη Άουθι, έχει περιοριστεί μόνον στις δύο ώρες ημερησίως προς το παρόν ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να στρεσαριστούν τα ζώα.

Το μωρό όταν γεννήθηκε είχε βάρος 120 κιλά και ύψος 100 εκατοστά, αλλά έχει μεγαλώσει πολύ έκτοτε. Δυστυχώς ο πατέρας του, ο Άρτιντ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών τον Αύγουστο από φυματίωση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron.jpg
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Το κοινό υποδέχθηκε θερμά τον σημαντικό καλλιτέχνη και την ιστορική μπάντα του σε μία σπάνια ζωντανή εμφάνιση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις
61 χρόνια Παν. Πατρών:  Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρο στην εμφάνιση του Αλκίνοου Ιωαννίδη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις
«Είστε έτοιμοι να παραδώσετε άρον άρον το κτίριο του 99ου Νηπιαγωγείου Αθηνών στους ιδιοκτήτες του» - Η επιστολή γονέων των μαθητών
Αγωνία για το 99ο Νηπιαγωγείο Αθηνών: Γονείς λένε «όχι» σε κοντέινερ και προσωρινές λύσεις