Thumbnail
Ζούσε περισσότερα από 50 χρόνια κακοποιημένος και αλυσοδεμένος

Ήταν δεμένος με αλυσίδες επί πενήντα χρόνια. Το ζώο υπέφερε και μόλις τα δεσμά του έσπασαν –κυριολεκτικά- δάκρυσε από χαρά και ανακούφιση!

Μια φιλανθρωπική οργάνωση παρενέβη και απελευθέρωσε τον Ρατζού, ο οποίος κρατούταν φυλακισμένος από τον ιδιοκτήτη του σε ένα μικρό χωριό στην Ινδία. Ο άτυχος ελέφαντας είχε ξυλοκοπηθεί, είχε βασανιστεί και είχε κακοποιηθεί αμέτρητες φορές, όπως διαπιστώθηκε. Τα δεσμά του, του είχαν προκαλέσει μεγάλες πληγές. Μόλις η ομάδα Wildlife SOS έφτασε στο μέρος όπου κρατούταν ο Ρατζού και –μετά από μια μεταμεσονύχτιας επιχείρηση- κατάφερε να κόψει τις αλυσίδες, τα μέλη της έμειναν άφωνα. Είδαν τον 5,5 τόνων ελέφαντα να κλαίει. Η επικεφαλής της ομάδας διάσωσης Pooja Binepal περιέγραψε την αποστολή ως εξαιρετικά συναισθηματική.

Πενήντα χρόνια βασανιστηρίων ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά για να νιώσει ανακούφιση, καθώς ο ιδιοκτήτης του τον είχε ως ατραξιόν για να βγάζει μερικά χρήματα. Η οργάνωση, με έδρας το Βόρειο Λονδίνο, έμαθε για την περιπέτεια του Ρατζού. Οι άνθρωποι της ακούγοντας την ιστορία κατάλαβαν ότι αν δεν έκαναν κάτι ο ελέφαντας θα πέθαινε δεμένος. Κάθε μέρα το ζώο αναγκαζόταν να κάνει κόλπα με τον κορμό του, με αλυσίδες όμως, για να κερδίσει μερικά νομίσματα και το αφεντικό του να τον ταΐζει… πλαστικά και χαρτί! Έτσι, μια ομάδα δέκα κτηνιάτρων και ειδικών της άγριας φύσης, μαζί με 20 υπαλλήλους του δασαρχείου και έξι αστυνομικούς ανέλαβαν και έσωσαν τον αξιαγάπητο ελέφαντα, στην περιοχή Ούταρ Πράντες της Ινδίας.

«O Ρατζού πέρασε 50 χρόνια θλιβερής ύπαρξης αλυσοδεμένος επί 24ώρου. Μια πράξη ανυπόφορης σκληρότητας», τόνισε μέλος της ομάδας μετά μιλώντας στη Daily Mail και συμπλήρωσε: «Μέχρι να παρέμβουμε, δεν γνώριζε πως είναι να περπατάς χωρίς δεσμά. Είναι πραγματικά θλιβερό. Σήμερα όμως γνωρίζει την ελευθερία και θα βιώσει το συναίσθημα της ευγένειας και πώς είναι να μην υποφέρει άλλο πια».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;