germania sxoleio
Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν, υποστηρίζει ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν συνέχεια ανοιχτά το φθινόπωρο και το χειμώνα, αρκεί να κλείσουν εγκαίρως μεμονωμένες τάξεις, αν υπάρξουν κρούσματα κορονοϊού

Ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος, Κρίστιαν Ντρόστεν, υποστηρίζει ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κατά το δυνατόν συνέχεια ανοιχτά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Κατά την άποψή του, αρκεί να κλείσουν εγκαίρως μεμονωμένες τάξεις, αν υπάρξουν μεμονωμένα κρούσματα κορονοϊού. Και τέτοιος χρόνος για να υπάρξει αντίδραση υπάρχει στην περίπτωση των σχολείων.

Τον Ντρόστεν τον απασχολεί κυρίως η προστασία των ομάδων υψηλού κινδύνου: Η κατάσταση γίνεται προβληματική εάν οι μαθητές μολύνουν στο σπίτι τους τους γονείς τους, δηλαδή τους μεσήλικες ενήλικες, επειδή σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα υπάρχουν ασθενείς υψηλού κινδύνου, οι οποίοι μπορεί να καταλήξουν σε νοσοκομεία και μονάδες εντατικής θεραπείας. «Αυτό πρέπει και μπορούμε να το αποφύγουμε, παρακολουθώντας επισταμένως την κατάσταση των σχολείων.  Επομένως, απαιτούνται περισσότερα δεδομένα σχετικά με το ρόλο των παιδιών στη διαδικασία μόλυνσης».

Πηγή: ARD via ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Πότε γίνεται, ποιοι καλούνται, ηλικιακά όρια

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arakas
Αρακάς λαδερός με καρότα: Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο νοστιμιά
Με πλούσια γεύση, φρέσκα μυρωδικά και ντομάτα, το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για όσους επιδιώκουν υγιεινή διατροφή χωρίς να στερούνται νοστιμιάς.
Αρακάς λαδερός με καρότα: Ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο νοστιμιά