valtimori ekrixi
Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, παγιδευμένοι στα συντρίμμια, μετά την ισχυρή έκρηξη

Τρία σπίτια ισοπεδώθηκαν από την έκρηξη φυσικού αερίου που σημειώθηκε σε μια συνοικία της Βαλτιμόρης και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, παραμένουν παγιδευμένοι στα συντρίμμια.

Η εφημερίδα Baltimore Sun, επικαλούμενη την πυροσβεστική υπηρεσία, ανέφερε ότι σημειώθηκε έκρηξη φυσικού αερίου. Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τα τούβλινα σπίτια να έχουν ισοπεδωθεί και τους διασώστες, σκαρφαλωμένους σε σωρούς συντριμμιών, να αναζητούν τους παγιδευμένους.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, μία γυναίκα σκοτώθηκε.

«Πολλά σπίτια εξερράγησαν. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι παγιδεύτηκαν, κάποιοι από αυτούς είναι παιδιά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η υπηρεσία. «Οι διασώστες επικοινωνούν με έναν άνθρωπο που παραμένει εγκλωβισμένος», έγραψε λίγο αργότερα.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει στελέχη της εταιρείας παροχής φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος Baltimore Gas and Electric Co και αξιωματούχοι της υπηρεσίας διαχείρισης επειγόντων περιστατικών της πόλης. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Ρίτσαρν Γιοστ, είπε στην εφημερίδα ότι συνεργεία της έχουν αναλάβει να διακόψουν την παροχή αερίου στα κτίρια της γύρω περιοχής. «Αφού κοπεί το αέριο, μπορούμε να ξεκινήσουμε με ασφάλεια την εκτίμηση της κατάστασης», πρόσθεσε.

Ένας γείτονας, που τυχαίνει να είναι επιθεωρητής κτιρίων, είπε στην Sun ότι άκουγε κραυγές παγιδευμένων παιδιών. «Ελάτε να μας βγάλετε! Παγιδευτήκαμε!» φώναζαν τα παιδιά, σύμφωνα με τον Κέβιν Μάθιους. Ο ίδιος βρήκε έναν άνθρωπο που ήταν θαμμένος στα συντρίμμια από τον λαιμό και κάτω και άλλον έναν που είχε καταφύγει σε μια ντουλάπα.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι άκουσαν την έκρηξη σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων, ότι έσπασαν τα τζάμια και οι πόρτες έφυγαν από τους μεντεσέδες τους σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το σημείο της καταστροφής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λινγ
Η ύπουλη εφαρμογή που εξαντλεί τη μπαταρία του κινητού σας
Είτε έχετε Android είτε iPhone, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε ποιες εφαρμογές ευθύνονται για τη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας και να λάβετε...
Η ύπουλη εφαρμογή που εξαντλεί τη μπαταρία του κινητού σας
nisi
Φορμίκουλα: Το άγνωστο καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας στην Ελλάδα
Η Φορμίκουλα, αν και ελάχιστα γνωστή στο ευρύ κοινό, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καταφύγια της μεσογειακής φώκιας Monachus monachus στην Ελλάδα.
Φορμίκουλα: Το άγνωστο καταφύγιο της μεσογειακής φώκιας στην Ελλάδα
psigio
Καθαρό και ασφαλές ψυγείο: 5 πρακτικά βήματα για να αποφύγετε μικρόβια
Ακολουθούν πέντε βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε το ψυγείο σας καθαρό, λειτουργικό και ασφαλές για τα τρόφιμα.
Καθαρό και ασφαλές ψυγείο: 5 πρακτικά βήματα για να αποφύγετε μικρόβια
solomos
Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μαγειρέψετε ψάρι: Τι δείχνουν οι έρευνες
Παραδοσιακές μέθοδοι όπως το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να νοστιμίζουν το φαγητό, αλλά ενέχουν κινδύνους για την υγεία.
Ο πιο ασφαλής τρόπος για να μαγειρέψετε ψάρι: Τι δείχνουν οι έρευνες