Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σχεδόν 7 εκατομμύρια επιπλέον παιδιά παγκοσμίως κινδυνεύουν να υποστούν τις συνέπειες του υποσιτισμού εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πυροδοτεί η πανδημία του κορονοϊού, εκτιμά η UNICEF.

Πολύ προτού ξεσπάσει η πανδημία, 47 εκατομμύρια παιδιά σε διεθνές επίπεδο υπέφεραν το 2019 από τις συνέπειες του υποσιτισμού, ακραία απώλεια βάρους και αδυναμία, υπογραμμίζει το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία.

«Επτά μήνες αφότου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα της COVID-19 γίνεται ολοένα περισσότερο σαφές ότι οι συνέπειες της πανδημίας κάνουν περισσότερο κακό στα παιδιά από την ίδια την ασθένεια», σχολιάζει σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF, η Χενριέτα Φορ.

«Η φτώχεια και η διατροφική ανασφάλεια αυξήθηκαν. Βασικές υπηρεσίες και αλυσίδες εφοδιασμού με τρόφιμα διαλύονται. Οι τιμές βασικών διατροφικών αγαθών αυξάνονται ραγδαία. Αποτέλεσμα είναι ότι η ποιότητα της διατροφής των παιδιών πέφτει και το ποσοστό του υποσιτισμού θα αυξηθεί», προσθέτει.

Η UNICEF βασίζεται σε ανάλυση που δημοσίευσε η ιατρική επιθεώρηση The Lancet, στην οποία ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες του υποσιτισμού των παιδιών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αν δεν αναληφθεί επαρκής δράση, ο βαθύς αντίκτυπος της πανδημίας στη διατροφή των μικρότερων παιδιών ίσως πλήξει γενιές ολόκληρες», προειδοποιούν.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
Πανελλήνιες 2026: Μέσα στα Βαθμολογικά Κέντρα – Η «αθέατη» καρδιά των εξετάσεων: Ένα αυστηρό πρωτόκολλο ελέγχου, πολλαπλών βαθμολογήσεων, ανωνυμίας...
Πανελλήνιες 2026: Πώς βαθμολογούνται τα γραπτά των υποψηφίων – Από την ανωνυμία και την πειραματική βαθμολόγηση έως τον τρίτο διορθωτή
αδεια
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους
Ψηφιακό «κόσμο» αποκτούν οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων: Όλες οι αλλαγές στην καθημερινότητα των υπηρεσιών
Δημόσιο: Τέλος στις χειρόγραφες άδειες – Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό σύστημα για τους υπαλλήλους