Ιαπωνία, ρομπότ, κορονοϊός
Μια έκπληξη περιμένει ασθενείς του κορονοϊού με ελαφρά συμπτώματα που θα φιλοξενηθούν σε διάφορα ξενοδοχεία του Τόκιο – ένα ρομπότ που τους υποδέχεται στην είσοδο.

Η Ιαπωνία χρησιμοποιεί τώρα ξενοδοχεία για τη φιλοξενία ασθενών, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό αλλά εμφανίζουν πολύ ελαφρά συμπτώματα για να χρειαστεί να νοσηλευθούν. Πολλές από αυτές τις ξενοδοχειακές μονάδες που άνοιξαν σήμερα στο Τόκιο χρησιμοποιούν ρομπότ για να ελαφρύνουν το βάρος για το νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε ένα ξενοδοχείο, τους ασθενείς-φιλοξενούμενους υποδέχεται ο "Pepper", ένα ρομπότ που, λόγω των περιστάσεων, φορά προστατευτική μάσκα.

«Σας παρακαλώ, να φοράτε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους», συμβουλεύει το ρομπότ. «Εύχομαι να αναρρώσετε το συντομότερο δυνατόν».

Ο "Pepper" δεν είναι το μοναδικό ρομπότ σε υπηρεσία στο ξενοδοχείο αυτό, που βρίσκεται στην περιοχή Ριογκόκου του Τόκιο. Ένα ακόμα ρομπότ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό διαφόρων χώρων του ξενοδοχείου, μεταξύ αυτών και των πιο επικίνδυνων ’κόκκινων ζωνών’, στις οποίες το προσωπικό έχει περιορισμένη πρόσβαση.

Σε μια προσπάθεια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το υγειονομικό της σύστημα, η Ιαπωνία έχει δεσμεύσει πάνω από 10.000 δωμάτια ξενοδοχείων σε όλη τη χώρα για τη φιλοξενία ασθενών με ελαφρά συμπτώματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το ξενοδοχείο στην περιοχή Ριογκόκου, όπου οι ασθενείς θα αρχίσουν να έρχονται αργότερα σήμερα, μπορεί να φιλοξενήσει έως 300 ανθρώπους. Δύο νοσηλευτές θα βρίσκονται διαθέσιμοι στο ξενοδοχείο σε 24ωρη βάση, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει και γιατρός.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ηλιουπολη
Παρέμβαση μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Αίτημα για μόνιμους ψυχολόγους σε κάθε σχολική μονάδα

Με μια σκληρή αλλά ανθρώπινη τοποθέτηση, η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. παρεμβαίνει για το τραγικό συμβάν με τις δύο...

Παρέμβαση μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Αίτημα για μόνιμους ψυχολόγους σε κάθε σχολική μονάδα
παναγιωτοπουλος
Όταν η βία μπαίνει στο Πανεπιστήμιο, η πολιτική έχει ήδη ηττηθεί
Η βία δεν είναι μορφή πολιτικής συμμετοχής. Είναι παραίτηση από την πολιτική. Δεν είναι υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου
Όταν η βία μπαίνει στο Πανεπιστήμιο, η πολιτική έχει ήδη ηττηθεί