Warning message

  • Unable to retrieve https://twitter.com/Reuters/status/1236872270158499840 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/VanessaDiazNYC/status/1236855413108355073 at this time, please check again later.
  • Unable to retrieve https://twitter.com/mrspaulinajonas/status/1236860737592623104 at this time, please check again later.
Μεξικό
Ακροδεξιοί, αρνητές του δικαιώματος στην άμβλωση, συγκρούστηκαν με διαδηλωτές

Στη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στην πόλη του Μεξικού με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας μία ομάδα γυναικών συγκρούστηκε έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης με άνδρες που διαμαρτύρονταν κατά του δικαιώματος στην άμβλωση και χαιρετούσαν ναζιστικά, ενώ δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορα επεισόδια που ξέσπασαν.

Το συμβάν είναι χαρακτηριστικό της οργής που επικρατούσε στη διάρκεια όλης της χθεσινής ημέρας, κατά την οποία 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στο ιστορικό κέντρο του Μεξικού.

Φορώντας πράσινα μαντήλια που συμβολίζουν τη στήριξη προς το δικαίωμα στην άμβλωση δεκάδες γυναίκες έσκισαν πανό που εξίσωναν την άμβλωση με τη γυναικοκτονία και τους έβαλαν φωτιά.

Οι άνδρες που είχαν συγκεντρωθεί, κάποιοι από τους οποίους είχαν ξυρισμένα κεφάλια ενώ ένας από αυτούς κρατούσε ένα μαστίγιο, απάντησαν εκτοξεύοντας ύβρεις εναντίον τους.

https://twitter.com/Reuters/status/1236872270158499840

Αλλού στο κέντρο της πόλης του Μεξικού γυναίκες με μαύρες μάσκες και οπλισμένες με σφυριά έσπασαν τα τζάμια ενός αυτοκινήτου, αναποδογύρισαν ένα φορτηγάκι και πυρπόλησαν τις πόρτες πολλών κτιρίων.

Οι αρχές του Μεξικού ανακοίνωσαν ότι από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 65 άνθρωποι.

https://twitter.com/VanessaDiazNYC/status/1236855413108355073

Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ήθελαν να εκφράσουν την οργή τους για το κύμα γυναικοντονιών στο Μεξικό, οι οποίες τα τελευταία πέντε χρόνια σημείωσαν αύξηση 137%.

«Σκοτώνουν 10 γυναίκες την ημέρα, αυτές που γνωρίζουμε, στη χώρα που ζω όλη μου τη ζωή. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε η δασκάλα προσχολικής ηλικίας Ντανιέλα Γκαρσία, 33 ετών.

https://twitter.com/mrspaulinajonas/status/1236860737592623104

Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον του Προεδρικού Ανακτόρου όπου μένει ο πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, ενώ έγραψαν και συνθήματα, όπως «ο πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για εμάς» και «μισογύνη AMLO», τα αρχικά του ονόματός του.

Μία από τις βόμβες μολότοφ έπεσε μεταξύ των διαδηλωτών, βάζοντας φωτιά στο παντελόνι μιας φωτογράφου της εφημερίδας El Universal. Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι η φωτογράφος νοσηλεύεται με εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Διαδηλωτές έσπασαν με σφυριά και τον μεταλλικό φράκτη που είχε τοποθετηθεί γύρω από την Τράπεζα του Μεξικού και άναψαν φωτιά, οι φλόγες της οποίας ήταν ορατές πολλά τετράγωνα μακριά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Μέχρι και το ταλέντο της στη... μίμηση επιστράτευσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου για να επιτεθεί στη Ζωή Κωνσταντοπούλου (vid)
Αφροδίτη Λατινοπούλου: Μιμήθηκε live τη Ζωή Κωνσταντοπούλου - «Είναι η Ελένη Λουκά της πολιτικής»
Σκόνη στην Αθήνα από την κακοκαιρία
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα σκόνης, λασποβροχές και ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας
«Πρόσω ολοταχώς» για καλοκαίρι και μετά απότομη επιστροφή στον χειμώνα - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι λασποβροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι
Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται κύμα σκόνης, λασποβροχές και ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας
Έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Πόρισμα-σοκ για τη Βιολάντα - Τα 24 δείγματα που «καίνε» την υπόθεση της φονικής έκρηξης στα Τρίκαλα
Βιολάντα: Σοκαριστικά αποτελέσματα στις αναλύσεις για την έκρηξη - Επιβεβαιώνεται η διαρροή υγραερίου από το Γενικό Χημείο του Κράτους