Τα επίσημα στοιχεία του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας της Ιταλίας, όμως, αναφέρονται ακόμη σε 650 κρούσματα και 17 νεκρούς, όπως χθες το βράδυ. Αυτό συμβαίνει διότι αποφασίστηκε να ανακοινώνονται μόνον τα πολύ σοβαρά κρούσματα --όταν οι ασθενείς παρουσιάζουν επιπλοκές-- και οι θάνατοι.
Στο μεταξύ, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του θέλησε να τονίσει: «Ευχαριστούμε όσους είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής: τους γιατρούς, νοσοκόμους, ερευνητές, τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η γνώση είναι το πραγματικό αντίδοτο κατά του αδικαιολόγητου φόβου, που διαδόθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις, τις τελευταίες ημέρες», τόνισε ο Ματαρέλα.
Ο δε Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, διόρισε ως νέους συμβούλους του τους γνωστούς οικονομολόγους Γκούντερ Πάουλι και Μαριάνα Μαζουκάτο. Θα πρέπει να προτείνουν σειρά μέτρων, ικανά να περιορίσουν τις αρνητικές επιπτώσεις επί της οικονομίας που οφείλονται στην κατάσταση συναγερμού του κοροναϊού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ