koronoios italia
Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, για την εξάπλωση του ιού - 7 νεκροί μέχρι στιγμής στην Ιταλία

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι «ο κορονοϊός εξαπλώθηκε και επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο».

Ο Κόντε θύμισε ότι η δημόσια υγεία είναι αρμοδιότητα των περιφερειών στην Ιταλία, αλλά συμπλήρωσε ότι αν δεν υπάρχει ο αναγκαίος συντονισμός, ενσκήπτουν προβλήματα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι σε περίπτωση περαιτέρω εξάπλωσης του ιού, η κυβέρνηση στη Ρώμη ενδέχεται να επέμβει και να αναλάβει τον συνολικό συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης, ειδικά όσον αφορά τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στην ακροδεξιά παράταξη Λέγκα, αντέτεινε ότι «ελπίζει οι δηλώσεις αυτές να οφείλονται στη κούραση των τελευταίων ημερών».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ωστόσο, ο Κόντε συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με όλους τους περιφερειάρχες σήμερα το πρωί για τη διαχείριση της κρίσης, καθώς οι νεκροί του κοροναϊού έχουν φθάσει τους επτά και τα κρούσματα μόλυνσης είναι εκατοντάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σφακια
Ο Πρόεδρος της 111ης Συνόδου Πρυτάνεων Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr : «Θέτουμε με τόλμη τον οδικό χάρτη για το Πανεπιστήμιο του Αύριο»
Από την 1η έως τις 4 Απριλίου 2026 θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της 111ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων
Ο Πρόεδρος της 111ης Συνόδου Πρυτάνεων Μιχ. Σφακιανάκης στο alfavita.gr : «Θέτουμε με τόλμη τον οδικό χάρτη για το Πανεπιστήμιο του Αύριο»
Νίκος Παπαϊωάννου
Παπαϊωάννου: Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν απειλούνται από τα ξένα
«Η διαδικασία προχωρά με σταθερά βήματα και αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια» επεσήμανε ο υφυπουργός Παιδείας
Παπαϊωάννου: Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια δεν απειλούνται από τα ξένα
kairos-kryo.jpg
«Σιβηρική εισβολή» από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και αισθητή πτώση θερμοκρασίας
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τον «Samuel» και ψυχρές αέριες μάζες
«Σιβηρική εισβολή» από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου – Βροχές, καταιγίδες, χιόνια και αισθητή πτώση θερμοκρασίας