«Διπλές καταχωρίσεις» θανάτων από κορονοϊό στην Κίνα: Στους 1500 οι νεκροί
Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας - Διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων

Η εθνική επιτροπή υγείας της Κίνας αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, σε 1.380 νεκρούς, καθώς διαπίστωσε πως είχαν γίνει «διπλές καταχωρίσεις» θανάτων, μία ημέρα μετά την υιοθέτηση νέων μεθόδων επαλήθευσης των κρουσμάτων και των θυμάτων.

Η επιτροπή ανακοίνωσε νωρίτερα 121 νέους θανάτους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19, την Πέμπτη.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μείωσε κατά 108 θανάτους τον απολογισμό στην επαρχία Χουμπέι, στην κεντρική Κίνα, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Εξήγησε ότι είχαν υπάρχει «διπλές καταχωρίσεις» που εξακριβώθηκαν έπειτα από μια «επαλήθευση» των στατιστικών στοιχείων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά την ανασκευή αυτή, ο εθνικός απολογισμός πλησιάζει την Παρασκευή τους 1.500 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, αναθεωρήθηκε επίσης λόγω «διπλών καταχωρίσεων» και βρίσκεται πλέον στα 63.851.

Οι υγειονομικές αρχές στη Χουμπέι ανακοίνωσαν την Πέμπτη, προς γενική έκπληξη, τη διεύρυνση του ορισμού των μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό: για να καταγράφονται νέα κρούσματα θα απαιτείται πλέον απλά μια «κλινική διάγνωση» με ακτινογραφία των πνευμόνων ή αξονική τομογραφία, ενώ ως χθες για να γίνεται λόγος περί «επιβεβαιωμένων» κρουσμάτων χρειαζόταν εξέταση νουκλεϊνικού οξέος. Στόχος είναι να επιταχύνεται η διάγνωση, ώστε να μην δημιουργείται κίνδυνος κάποιος φορέας του COVID-19 να περάσει από τα δίχτυα που έχουν στήσει οι κινεζικές αρχές για να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής υγείας (σ.σ. ο υφυπουργός Υγείας) της Κίνας, ο Ζενγκ Γισίν, γνωστοποίησε σήμερα ότι 1.716 εργαζόμενοι στις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μολύνθηκαν και έξι από αυτούς πέθαναν ως την Τρίτη.

Ο Ζενγκ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν μολυνθεί αυξάνεται, ενώ στη χώρα σημειώνεται έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, ιδίως ιατρικών μασκών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αναθεωρηση
115 χρόνια πίσω στην Πλατεία Κλαυθμώνος – Περί άρσης της μονιμότητας
«Η υπεράσπιση της μονιμότητας στο δημόσιο συνδέεται άρρηκτα με το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους»
115 χρόνια πίσω στην Πλατεία Κλαυθμώνος – Περί άρσης της μονιμότητας
thrania
«Σχολείο σε κίνδυνο»: Καμπανάκι για το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Ζακύνθου
Οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σχολικές υποδομές και ζητούν άμεσες παρεμβάσεις
«Σχολείο σε κίνδυνο»: Καμπανάκι για το Εσπερινό Γυμνάσιο-Λύκειο Ζακύνθου
Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ Γιάννης Παπαδομάρκακης
Μυτιλήνη: Εκτός σχολείου η νηπιαγωγός - Παπαδομαρκάκης: «Δεν θα μπαίνουν στην τάξη όσοι έχουν πρόβλημα»
Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και εκφοβισμό νηπίων – Η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας
Μυτιλήνη: Εκτός σχολείου η νηπιαγωγός - Παπαδομαρκάκης: «Δεν θα μπαίνουν στην τάξη όσοι έχουν πρόβλημα»
απθ
Πανεπιστήμιο σε καθεστώς περιορισμών: Αντίδραση ΕΣΔΕΠ για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο ΑΠΘ
Καταγγελία για αυταρχικές πρακτικές και κάλεσμα σε συντονισμένη αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας
Πανεπιστήμιο σε καθεστώς περιορισμών: Αντίδραση ΕΣΔΕΠ για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο ΑΠΘ