Κόσμος

Σαμόα: Στους 81 οι νεκροί από την επιδημία ιλαρά

Σαμόα ιλαρά
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σαμόα: Σε 81 νεκρούς ανέρχεται πλέον ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας ιλαρά

Οι αρχές στη Σαμόα επιβεβαίωσαν σήμερα άλλον έναν θάνατο εξαιτίας της επιδημίας ιλαράς που συνεχίζει να πλήττει τη νησιωτική χώρα, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων από τα μέσα Οκτωβρίου, όταν εκδηλώθηκε, σε 81 νεκρούς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Samoa Observer, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον θάνατο ενός παιδιού κάτω από πέντε ετών τις τελευταίες 24 ώρες.

Τα περισσότερα από τα 81 θύματα ήταν παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά έχουν καταγραφεί 5.162 κρούσματα, αλλά μόλις εννέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 43 ασθενείς — δέκα εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ως χθες Τετάρτη, είχε εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού.

Το ποσοστό εμβολιασμού κατά της νόσου βρισκόταν στο 30% πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας, τη 16η Οκτωβρίου.

Οι υγειονομικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσάπτουν στο λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα ευθύνες για την επανεμφάνιση της ιλαράς και το ξέσπασμα επιδημιών στη Σαμόα, αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες. Τα κρούσματα ιλαράς αυξάνονται σταθερά από το 2016 σε διεθνές επίπεδο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος