Εικόνες: Η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κορνέλ με τα 125.000... αιωρούμενα βιβλία
Από την ολική ανακαίνιση του κτιρίου προέκυψε ένα πρωτοποριακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα

Ολική ανακαίνιση της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Cornell, στη Νέα Υόρκη, προχώρησε η εταιρία αρχιτεκτονικής Wolfgang Tschapeller, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό οικοδόμημα..

Πρόκειται για τη Βιβλιοθήκη Καλών Τεχνών Mui Ho που βρίσκεται στην αίθουσα Rand του Πανεπιστημίου Cornell, η οποία συνδέεται με το Milstein Hall, τη Σχολή Αρχιτεκτονικής του πανεπιστημίου.

Συνολικά, η βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 125.000 βιβλία, τα οποία μοιάζουν σαν να αιωρούνται από την οροφή μέσα στο χώρο.

Το κτίριο ολοκληρώθηκε το 1911, ενώ η βιβλιοθήκη στεγάζει τη συλλογή έργων τέχνης και σχεδιασμού του Κολλεγίου Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Σχεδιασμού.

vivliothiki

Το αυστριακό στούντιο αρχιτεκτονικής αφαίρεσε ένα πάτωμα από το εσωτερικό του κτιρίου, για να δημιουργήσει χώρο για μια τεράστια δομή ραφιών, ακριβώς πάνω από τα αναγνωστήρια της βιβλιοθήκης.

Τα δάπεδα της ανυψωμένης κατασκευής κατασκευάστηκαν από τριμμένο χάλυβα, ενώ τα ράφια δεν διαθέτουν τοίχους, προκειμένου να δημιουργείται η αίσθηση του ανοιχτού χώρου και να μπορεί η δομή να είναι «διαφανής» στο μάτι του επισκέπτη, ο οποίος έχει οπτική πρόσβαση σε ολόκληρο το εσωτερικό του κτιρίου, αλλά και έξω.

vivliothiki

Το συγκεκριμένο οικοδόμημα στο εσωτερικό του κτιρίου στηρίζεται σε ατσάλινες δοκούς πάνω από το πάτωμα, δίνοντας την αίσθηση ότι κρέμεται...

vivliothiki

«Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τοίχοι, η αίσθηση διαφάνειας ανάμεσα στα διάφορα επίπεδα του κτιρίου δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να χαζέψουν τη θέα, εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου». 

vivliothiki

Η βιβλιοθήκη καταλαμβάνει 17 οριζόντιες πλατφόρμες που εκτείνονται σε τρεις ορόφους. Κάθε σειρά υποστηρίζεται από μια οριζόντια δοκό που την συνδέει με τον τοίχο, ορθογώνιους πόλους που προσκολλώνται στην οροφή και μια σειρά μεταλλικών στηλών που υποστηρίζουν και ανυψώνουν τη δομή σε απόσταση περίπου 1,47 μέτρων από το έδαφος.

vivliothiki

Παρόλαυτά, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επικρίθηκε όταν άνοιξε για το κοινό, επειδή οι τρεις όροφοι των σχηματίζονται από μεταλλικό πλέγμα που επιτρέπει στους ανθρώπους στα χαμηλότερα επίπεδα να βλέπουν εκείνους στα ψηλότερα.

Με πληροφορίες από dezeen.com

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα
Τριπλή εισαγγελική παρέμβαση για σχολικές καταλήψεις, επεισόδια στα Καμένα Βούρλα, με αφορμή την άφιξη προσφυγόπουλων και πλημμύρες
Λαμία: Εισαγγελική παρέμβαση για μαθητικές καταλήψεις και προσφυγόπουλα στα Καμένα Βούρλα