Ιράκ: Κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια ενάντια στην αυξημένη καταστολή
Τα περισσότερα σχολεία και πανεπιστήμια στο νότιο Ιράκ παρέμειναν την Τρίτη κλειστά εξαιτίας της γενικής απεργίας των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να ενισχύσουν τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις μπροστά στην αυξημένη καταστολή.

Παρά τις εκκλήσεις των ιρακινών αρχών για «επιστροφή στην κανονικότητα» και τους νέους θανάτους των τελευταίων ημέρων, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να ζητούν την ανανέωση του συστήματος διακυβέρνησης και της πολιτικής τάξης σε μια χώρα που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, αλλά είναι και μία από τις πλέον διεφθαρμένες παγκοσμίως.

Από την 1η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί επισήμως 319 άνθρωποι στις διαδηλώσεις και τα επεισόδια, ενώ από τα τέλη του μήνα η διαμαρτυρία έχει μετατραπεί στο νότιο Ιράκ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, σε μαζικό κίνημα πολιτικής ανυπακοής.

Στη Χίλα τα σχολεία δεν άνοιξαν διότι οι καθηγητές δεν πήγαν, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους.

Στη Νασιρίγια --όπου δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, σύμφωνα με ιατρική πηγή-- και τη Ντιουανίγια, δύο πόλεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξέγερσης τα περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά.

Στην πρωτεύουσα Βαγδάτη νεαροί διαδηλωτές αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις ασφαλείας στους εμπορικούς δρόμους, γύρω από την πλατεία Ταχρίρ.

Εξάλλου οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει και πάλι να αποκλείουν δρόμους με τσιμεντόλιθους, τους οποίους είχαν απομακρύνουν οι διαδηλωτές.

ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η καταστροφή στην πόλη της Γάζας από πανοραμική φωτογραφία
Γάζα: Σχέδιο του Ισραήλ για υποχρεωτικό εκτοπισμό 600.000 Παλαιστινίων – «Οδικός χάρτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»
Οι Ισραηλινές δυνάμεις καλούνται να προετοιμάσουν τη μεταφορά 600.000 Παλαιστινίων σε στρατόπεδο πάνω στα ερείπια της Ράφα – Σχέδιο μαζικού...
Γάζα: Σχέδιο του Ισραήλ για υποχρεωτικό εκτοπισμό 600.000 Παλαιστινίων – «Οδικός χάρτης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»
foto_education_pencils.jpg
ΚΥΣΠΕ: Στο «τραπέζι» οι μετατάξεις, οι αιτήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης και οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών
ΚΥΣΠΕ: Όλα όσα θα συζητηθούν
ΚΥΣΠΕ: Στο «τραπέζι» οι μετατάξεις, οι αιτήσεις Στελεχών Εκπαίδευσης και οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών
mixanografiko-2016_1.jpg
Πανελλήνιες 2025- Υπουργείο Παιδείας: Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού
Οδηγός για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου 2025
Πανελλήνιες 2025- Υπουργείο Παιδείας: Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού