Το ισπανικό ακροδεξιό κόμμα Vox μπορεί σχεδόν να διπλασιάσει την επίδοσή του στις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές της 10ης Νοεμβρίου, δείχνει σήμερα δημοσκόπηση της Sigma Dos για την εφημερίδα El Mundo.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το Vox θα κερδίσει 44 έδρες στην 350μελή βουλή, από τις 24 που είχε κερδίσει στις εκλογές του Απριλίου, στις οποίες το κόμμα έγινε ο πρώτος σημαντικού μεγέθους ακροδεξιός σχηματισμός στο κοινοβούλιο μετά την επιστροφή της Ισπανίας στη δημοκρατία.
Η δημοσκόπηση έδειξε πως οι κυβερνώντες Σοσιαλιστές ηγούνται στις προθέσεις ψήφου, όμως με ελαφρώς λιγότερες έδρες απ' αυτές που είχαν κερδίσει στις εκλογές του Απριλίου, ενώ ούτε η αριστερή παράταξη ούτε η δεξιά παράταξη φαίνεται να κερδίζουν αρκετές έδρες για να έχουν την πλειοψηφία μόνες τους.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom