johnson corbyn
Τι αναφέρουν πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης και εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν στο Ουέστμινστερ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν παρουσία συμβούλων τους, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα με το οποίο να προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε την προσφορά του Εργατικού κόμματος στον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα συζήτησης, ελέγχου και αλλαγών στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης και επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών όταν απομακρυνθεί η απειλή μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία».

Ωστόσο, πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσαν: «Ο Κόρμπιν κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πολιτική εκτός από περισσότερες καθυστερήσεις και να περάσει το 2020 με δημοψηφίσματα».

Σε πρωινή του συνέντευξη, ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης Ρίτσαρντ Μπέργκον δήλωσε ότι για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης θα χρειαζόταν συζήτηση «μίας ή δύο εβδομάδων» και όχι μηνών. «Δεν πιστεύω ότι απαιτούνται τρεις μήνες για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Θα έλεγα ότι είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά δεν εξαρτάται από μένα να το αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχε δρομολογηθεί (ο κοινοβουλευτικός χρόνος) δεν ήταν αρκετό» είπε σε δηλώσεις του στο BBC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χάρης Δούκας
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
Η διαδικασία εξελίχθηκε σε ψηφοφορία–«θρίλερ», η οποία διακόπηκε τρεις φορές, λόγω των εντάσεων που προκάλεσαν οι συσχετισμοί.
Μεγάλος κερδισμένος ο Χάρης Δούκας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ - Κλίμα ήττας στην παράταξη της ΝΔ
καλοριφέρ
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων
Καθυστερήσεις στις πάγιες εντολές αφήνουν τα σχολεία χωρίς πόρους, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί
Χρηματοδοτικά κενά στα σχολεία: Προειδοποίηση εκπαιδευτικών για ελλείψεις σε αναλώσιμα και ανάγκη συντήρησης καυστήρων
Νίκος Ρωμανός
Παράταση προφυλάκισης αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον Νίκο Ρωμανό - O εισαγγελέας είχε ζητήσει αποφυλάκιση με κατ' οίκον περιορισμό

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό ανακοίνωσε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε παράταση της προφυλάκισής...

Παράταση προφυλάκισης αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για τον Νίκο Ρωμανό - O εισαγγελέας είχε ζητήσει αποφυλάκιση με κατ' οίκον περιορισμό