johnson corbyn
Τι αναφέρουν πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης και εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η ιδιαίτερη συνάντηση που είχαν στο Ουέστμινστερ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν παρουσία συμβούλων τους, με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε ένα χρονοδιάγραμμα με το οποίο να προχωρήσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Συμφωνία Αποχώρησης.

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε: «Ο Τζέρεμι Κόρμπιν επανέλαβε την προσφορά του Εργατικού κόμματος στον πρωθυπουργό να συμφωνήσουν σε ένα λογικό χρονοδιάγραμμα συζήτησης, ελέγχου και αλλαγών στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης και επανέλαβε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν τη διεξαγωγή γενικών εκλογών όταν απομακρυνθεί η απειλή μίας αποχώρησης χωρίς συμφωνία».

Ωστόσο, πηγές από την πλευρά της κυβέρνησης δήλωσαν: «Ο Κόρμπιν κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πολιτική εκτός από περισσότερες καθυστερήσεις και να περάσει το 2020 με δημοψηφίσματα».

Σε πρωινή του συνέντευξη, ο σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης Ρίτσαρντ Μπέργκον δήλωσε ότι για το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης θα χρειαζόταν συζήτηση «μίας ή δύο εβδομάδων» και όχι μηνών. «Δεν πιστεύω ότι απαιτούνται τρεις μήνες για να συζητηθεί το νομοσχέδιο. Θα έλεγα ότι είναι ζήτημα εβδομάδων, αλλά δεν εξαρτάται από μένα να το αποφασίσω. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είχε δρομολογηθεί (ο κοινοβουλευτικός χρόνος) δεν ήταν αρκετό» είπε σε δηλώσεις του στο BBC.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δασκάλα δίνει τετράδιο σε μικρή μαθήτρια στην τάξη
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Η «φωνή» των εκπαιδευτικών: Υπερβολική ύλη, πολυπληθείς τάξεις και ελλιπείς πόροι «φρενάρουν» τους λειτουργούς της παιδείας
Έρευνα ActionAid: Σε «επαγγελματική ασφυξία» 7 στους 10 εκπαιδευτικούς
Νίκος Αναδιώτης
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι
«Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν είναι αριθμοί» - Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή για το εργασιακό «μεσαίωνα» στην ελληνική εκπαίδευση
Ν. Αναδιώτης στο Ευρωκοινοβούλιο: Τέρμα στην ομηρία των αναπληρωτών – Δεν είναι αναλώσιμοι