Χίλαρι Κλίντον
ΗΠΑ

«Μην είσαι παπάρας, εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα!»: Φυσικά ο Τζον Φ. Κένεντι δεν έγραψε ποτέ κανένα τέτοιο γράμμα στον Νικίτα Χρουτσόφ κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων το 1962· πάντως, η Χίλαρι Κλίντον μεταφόρτωσε χθες Κυριακή στον λογαριασμό της στο Twitter αυτή την παρωδία επιστολής, διακωμωδώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο εκείνη που έστειλε νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ, στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο αμερικανός πρόεδρος έστειλε όντως στον τούρκο ομόλογό του την 9η Οκτωβρίου μια επιστολή συνταγμένη σε κάθε άλλο παρά διπλωματικό τόνο, στην προσπάθειά του να τον πείσει να μην διατάξει την έφοδο του τουρκικού στρατού εναντίον σύρων κούρδων μαχητών. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!» και «Ας κλείσουμε μια καλή συμφωνία», υπεδείκνυε ο μεγιστάνας στον Ερντογάν.

Η παρωδία επιστολής που αναπαρήγαγε η Κλίντον μέσω Twitter αρχικά παρουσιάστηκε σε μια από τις εκπομπές του Τζίμι Κίμελ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC την περασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για ένα υποτιθέμενο γράμμα του JFK στον Χρουτσόφ, συνταγμένο σε τόνο παρόμοιο με εκείνον του Τραμπ.

«Μην είσαι παπάρας, εντάξει; Πάρ’ τους πυραύλους σου από την Κούβα!», αρχίζει το κείμενο. «Όλος ο κόσμος θα πει “ Γιούχου! Χρουτσόφ! Είναι ο καλύτερος!” Αλλά εάν δεν το κάνεις, όλος ο κόσμος θα πει “ τι ηλίθιος” και θα αποκαλεί τη χώρα σου “ σοβιετικός κάλος”», συνεχίζει.

Αυτή η παρωδία επιστολής προφανώς διασκέδασε την Κλίντον, την ατυχήσασα αντίπαλο του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, η οποία την αναπαρήγαγε προσθέτοντας εν είδει λεζάντας «Από τα αρχεία» (του Κράτους).

Ο Τραμπ απηύθυνε την επιστολή του στον Ερντογάν την ημέρα που η Τουρκία εξαπέλυσε την επίθεσή της εναντίον των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. «Δεν θες να ευθύνεσαι για τη σφαγή χιλιάδων ανθρώπων, και δεν θέλω να ευθύνομαι για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας -στην οποία θα προχωρήσω» αν χρειαστεί, διεμήνυε ο αμερικανός πρόεδρος. «Η ιστορία θα σε κρίνει ευνοϊκά εάν ενεργήσεις με τρόπο δίκαιο και ανθρώπινο. Θα σε αντιμετωπίζει για πάντα σαν τον διάβολο αν τα πράγματα πάνε άσχημα», προειδοποιούσε ακόμα. «Μην παριστάνεις τον σκληρό! Μη γίνεσαι ανόητος!», πρόσταξε, πριν να συμπληρώσει: «Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».

Το 1962, η κρίση των πυραύλων στην Κούβα οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου, όταν οι Κένεντι και Χρουτσόφ επιδόθηκαν σ’ ένα μπραντεφέρ που κράτησε μέρες, πριν τελικά βρεθεί διπλωματική λύση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες εξετασεις
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Μηχανογραφικό χωρίς πυξίδα ή όταν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και οι σχολές δεν «κουμπώνουν»
Πανελλήνιες: Το παράδοξο του μηχανογραφικού και τα πεδία που δεν βγάζουν νόημα
Ζαχαράκη
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Στη Βουλή οι καταγγελίες για αδιαφάνεια στις διαθέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Καταγγελίες για αδιαφανείς διαθέσεις εκπαιδευτικών: Τις γνωρίζει το υπουργείο;
Internet Of Things
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
Από τα έξυπνα σπίτια και τις πόλεις, μέχρι τη βιομηχανία και την υγεία, το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων» αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούν οι...
Γιατί το «Internet of Things» δημιουργεί τις επόμενες θέσεις εργασίας
λαμπακια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι
7 συνηθισμένα λάθη με χριστουγεννιάτικα φωτάκια που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά – πώς να στολίσετε με απόλυτη ασφάλεια
7 λάθη με τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια που αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς στο σπίτι