Mario Cercielo Rega
Ο χωροφύλακας δέχθηκε χτύπημα με στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, κατά την διάρκεια εξιχνίασης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στη Σόμα Βεζουβιάνα, σε κοντινή απόσταση από τη Νάπολη, στην κηδεία του χωροφύλακα Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα, ηλικίας 35 ετών, που δολοφονήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή από έναν νεαρό Αμερικανό τουρίστα.

Εκτός των απλών πολιτών που πήγαν να τιμήσουν τη μνήμη του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στη Ρώμη με 11 μαχαιριές, μέλη της κυβέρνησης παρέστησαν επίσης στην κηδεία που τελέστηκε δημοσία δαπάνη, μεταξύ αυτών ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Εσωτερικών και ο Λουίτζι Ντι Μάιο, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης.

Με παρατεταμένο χειροκρότημα το πλήθος υποδέχθηκε το φέρετρο με τη σορό του άτυχου άνδρα, το οποίο ήταν καλυμμένο με την ιταλική σημαία και το μετέφεραν στρατιωτικοί στη μικρή εκκλησία της Σόμα Βεζουβιάνα, την πόλη καταγωγής του Ρέγκα.

Φωτογραφίες, οι περισσότερες στιγμιότυπα από τον γάμο του, είχαν τοποθετηθεί πάνω στο φέρετρο, καθώς ο αστυνομικός μόλις είχε επιστρέψει από τον μήνα του μέλιτος.

Επιπλέον, πάνω στο φέρετρο κάποιος άγνωστος έβαλε μια φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νάπολης, φανατικός οπαδός της οποίας ήταν ο χωροφύλακας.

Μετά την τελετή, το πλήθος έξω από την κατάμεστη από κόσμο εκκλησία άφησε στον ουρανό λευκά μπαλόνια.

Ο δήμαρχος της μικρής πόλης με πληθυσμό 35.000 κατοίκους κήρυξε τη σημερινή ημέρα πένθους.

Οι Φίνεγκαν Έλντερ, ηλικίας 18 ετών και Γκαμπριέλ Νατάλε Χιορθ, ηλικίας 19 ετών, δύο Αμερικανοί τουρίστες, συνελήφθησαν την Παρασκευή το πρωί στη Ρώμη, κατηγορούμενοι για φόνο και απόπειρα εκβιασμού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι νεαροί Αμερικανοί είχαν πάρει το σακίδιο ενός ντίλερ που τους είχε πουλήσει ασπιρίνη για κοκαΐνη και ζητούσαν 100 ευρώ για να του το επιστρέψουν. Όμως, αυτός ειδοποίησε τις δυνάμεις επιβολής του νόμου και οι χωροφύλακες πήγαν στο ραντεβού για την ανταλλαγή, ντυμένοι με πολιτικά.

Ο Αμερικανός, που παραδέχθηκε ότι μαχαίρωσε τον 35χρονο, εξήγησε ότι νόμιζε πως πρόκειται για φίλους του διακινητή ναρκωτικών και πανικοβλήθηκε.

Το μαχαίρι βρέθηκε κρυμμένο στο δωμάτιο ενός τετράστερου ξενοδοχείου, όπου οι δύο νέοι διέμεναν.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων AGI επικαλούμενο τη δικογραφία, το μαχαίρι, με το οποίο τελέστηκε το έγκλημα, ήταν στρατιωτικού τύπου με τη λεπίδα του να έχει μήκος 18 εκατοστών.

Σύμφωνα με τον δικαστή, που αποφάσισε την κράτηση των δύο υπόπτων, οι δύο Αμερικανοί επέδειξαν «πλήρη απουσία αυτοκυριαρχίας και κριτικής ικανότητας», ενώ στο σχετικό δικαστικό έγγραφο, που περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, περιγράφονται ως επικίνδυνοι για την κοινωνία.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ιταλία ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα.

«Συμμεριζόμαστε την οδύνη της οικογένειας και του σώματος των καραμπινιέρων και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

επιμόρφωση εκπαιδευτικών
«Teachers 4.0 Digital Age»: Δωρεάν επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς κόντρα στα fake news
Επιμορφωτικό πρόγραμμα ψηφιακού γραμματισμού «Teachers 4.0 Digital Age» από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)
«Teachers 4.0 Digital Age»: Δωρεάν επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς κόντρα στα fake news
βίντεο
Μικροβίντεο και παιδί: Μια εκπαιδευτική προσέγγιση με προτάσεις προς… γονείς και όχι μόνο
Η εμπειρία της τάξης έχει δείξει τα πρώτα συμπτώματα της αποκλειστικής επαφής με τα μικροβίντεο: Ειδικά στις μικρές ηλικίες, τα παιδιά που εκτίθενται...
Μικροβίντεο και παιδί: Μια εκπαιδευτική προσέγγιση με προτάσεις προς… γονείς και όχι μόνο
Στέφανος Παραστατίδης
ΠΑΣΟΚ: Δική μας πρωτοβουλία το Εθνικό Απολυτήριο - Επικοινωνιακό παιχνίδι Μητσοτάκη
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Παραστατίδης και Σωκράτης Κάτσικας αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία για την έναρξη του εθνικού διαλόγου για το Εθνικό...
ΠΑΣΟΚ: Δική μας πρωτοβουλία το Εθνικό Απολυτήριο - Επικοινωνιακό παιχνίδι Μητσοτάκη