Thumbnail
Η υπόθεση σχετίζεται με το σκάνδαλο δωροδοκιών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγο διάστημα - Και άλλο άτομο προσπάθησε να κάνει το ίδιο όμως έγινε αντιληπτό και απορρίφθηκε

Το πανεπιστήμιο του Yale ανακάλεσε την εγγραφή στα μητρώα ενός φοιτητή (ή μιας φοιτήτριας), η οικογένεια του οποίου κατηγορείται ότι έδωσε 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να επιτύχει την εισαγωγή του παιδιού της στο κορυφαίο πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα, πρώην προπονητής ποδοσφαίρου φέρεται να έχει λάβει 400.000 δολάρια, ώστε να υποστηρίξει ψευδώς πως ο συγκεκριμένος φοιτητής ή φοιτήτρια δικαιούνταν να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο βάσει των αθλητικών του επιδόσεων.

Η υπόθεση εντάσσεται στο σκάνδαλο μεγατόνων που ξέσπασε στους κόλπους του εκπαιδευτικού συστήματος των ΗΠΑ, πριν λίγο διάστημα.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι διασημότητες του Χόλιγουντ, στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων και άλλοι επιφανείς εξασφάλιζαν μέσω δωροδοκιών την εγγραφή των παιδιών τους σε κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας.

Τα στοιχεία του φοιτητή ή της φοιτήτριας που εκδιώχθηκε από το πανεπιστήμιο δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, με βάση τους κανόνες του Yale και τη νομοθεσία για την ιδιωτικότητα, ενώ το πανεπιστημιακό ίδρυμα ανακοίνωσε ότι ερευνά την υπόθεση.

Ο προπονητής έχει έκτοτε παραιτηθεί, ενώ ο ίδιος είναι ένας από τα 50 άτομα που αντιμετωπίζουν ομοσπονδιακές κατηγορίες για την υπόθεση.

Η αξιοποίηση αθλητικών θέσεων ήταν η πάγια τακτική του κυκλώματος, το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει εισαγωγές σε σπουδαία πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, το Στάνφορντ και το Τζορτζτάουν. Σε πολλές περιπτώσεις οι φοιτητές δεν είχαν οποιαδήποτε σχέση με το άθλημα που υποτίθεται ότι ειδικεύονταν.

Ένας ακόμα φοιτητής ή φοιτήτρια που είχε κάνει αίτηση για είσοδο στο Yale προσπάθησε να χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο, όμως έγινε αντιληπτός και απορρίφθηκε, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith2
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
Η ψηφιακή τήρηση επιτυγχάνεται με τη χρήση ψηφιακής υπηρεσίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ-gov.gr) εφεξής ΕΨΠ, στην...
Ψηφιακό Βιβλίο Πράξεων Συλλόγου Διδασκόντων: Και νέα πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς - Το ΦΕΚ
σχολείο σταυρος ξαρχακος
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη
Η ονοματοδοσία θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη 30 Μαϊου στις 7.45 μμ στην Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς
Νίκαια: Το 14ο Δημοτικό Σχολείο «βαφτίζεται» σε Σταύρος Ξαρχάκος, παρουσία του συνθέτη