Thumbnail
Ισπανία

Ένας άνδρας, που καταδικάστηκε το 2003 επειδή σκότωσε τη σύζυγό του, αυτοκτόνησε σήμερα, αφού δολοφόνησε τη δικηγόρο η οποία τον είχε υπερασπιστεί και με την οποία είχε συνάψει ερωτικό δεσμό, έγινε γνωστό από τις ισπανικές αρχές.

Αυτή η νέα υπόθεση βίας σε βάρος των γυναικών είναι τόσο ιδιαίτερη που αποτέλεσε αντικείμενο μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Κάρμεν Σάντσεθ, η περιφερειάρχης της Αραγωνίας (βορειοανατολική Ισπανία), η οποία εμφανίστηκε πολύ συγκινημένη ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές σχέσεις» και το οικογενειακό περιβάλλον το επιβεβαίωσε, «επομένως, πρόκειται για ένα έγκλημα βίας με βάση το φύλο» σημείωσε η περιφερειάρχης.

Η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του άνδρα στη δίκη του το 2003, όταν δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών για τη δολοφονία με όπλο της συζύγου του πριν από 15 χρόνια, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο τύπου του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Σαραγόσα.

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον Ιανουάριο του 2017.

Την νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός στο Τερουέλ, αφού «πήδηξε από μια γέφυρα», βάσει των πρώτων στοιχείων από την έρευνα.

Λίγες ώρες αργότερα, στην οικία του στη Σαραγόσα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν το πτώμα της 48χρονης δικηγόρου, που έφερε τραύματα από αιχμηρό όπλο.

Η δικηγόρος ήταν παντρεμένη και ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την Πέμπτη το βράδυ τις αρχές για την εξαφάνισή της.

«Δεν θα επιτρέψουμε ένα βήμα προς τα πίσω πίσω στο θέμα της βίας με βάση το φύλο» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος επισήμανε ότι «τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» στην Ισπανία, από τον σύζυγό τους, τον πρώην σύντροφό τους ή τον εραστή τους.

Σαράντα επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες το 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils.jpg
Σάμος: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών με φόντο τα κενά, τις διώξεις και την αξιολόγηση
Σάμος: Εκπαιδευτικοί καλούν σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση – Στήριξη από ΔΟΕ για κινητοποιήσεις
Σάμος: Έκτακτη Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών με φόντο τα κενά, τις διώξεις και την αξιολόγηση
Αγιασμός στα Τρίκαλα
Νέα σχολική χρονιά στα Τρίκαλα: Επαναλειτουργούν τα ειδικά σχολεία μετά τις καταστροφές
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, με αγιασμό και εγκαίνια Σχολικών Μονάδων
Νέα σχολική χρονιά στα Τρίκαλα: Επαναλειτουργούν τα ειδικά σχολεία μετά τις καταστροφές