Thumbnail
Ινδία, Ρατζαστάν

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι υπέκυψαν στην δυτική Ινδία από τη γρίπη Α (Η1Ν1) από την αρχή της χρονιάς, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου.

Πέρυσι, ο μολυσματικός αυτός ιός που μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο προκάλεσε τον θάνατο 1.100 ανθρώπων και προσέβαλε περισσότερους από 15.000 σε όλη την Ινδία.

Στο δυτικό κρατίδιο Ρατζαστάν, που είναι γνωστό στους τουρίστες για τα διάσημα παλάτια των μαχαραγιάδων, "ο συνολικός αριθμός μεταξύ της 1ης και της 17ης Ιανουαρίου των νεκρών είναι 40 και των διαγνωσθέντων 1.036", ανακοίνωσε η υπηρεσία Υγείας της περιοχής αυτής.

Η μετάδοση της γρίπης αυξάνεται τους χειμερινούς μήνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου στο δυτικό και το βόρειο τμήμα της Ινδίας, όπου βρίσκονται το Ρατζαστάν καθώς και η πρωτεύουσα Νέο Δελχί.

Ο ιός προσέβαλε έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες της χώρας, τον Άμιτ Σαχ, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο αυτήν την εβδομάδα στο Νέο Δελχί.

Οι αρχές του Ρατζαστάν κάλεσαν τους γιατρούς να ζητούν άδεια προτού φύγουν για διακοπές και προβλέπουν τη διεξαγωγή επιχείρησης εντοπισμού των ασθενών που έχουν προσβληθεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια οδηγία για τους ταξιδιώτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideiaptixiovivlia.jpg
ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα στήριξης για πτυχιούχους – Ευκαιρίες χρηματοδότησης έως 36.000 ευρώ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας – Ποιοι ωφελούνται και πώς κατανέμεται η επιδότηση
ΕΣΠΑ: Νέο πρόγραμμα στήριξης για πτυχιούχους – Ευκαιρίες χρηματοδότησης έως 36.000 ευρώ
οπσυδ
Απόσπαση εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας: Από σήμερα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ
Οι εκπαιδευτικοί έχουν προθεσμία μίας εβδομάδας για να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας
Απόσπαση εκπαιδευτικών στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας: Από σήμερα η αίτηση στο ΟΠΣΥΔ