Thumbnail

Επιμένει στο σενάριο της περικοπής συντάξεων και της κατάργησης του αφορολόγητου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, τόνισε βέβαια ότι το Ταμείο δεν έχει ενεργό συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι οι αποφάσεις για τα δημοσιονομικά είναι θέμα των Ευρωπαίων και της ελληνικής κυβέρνησης.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της πρόωρης εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ, ο Τζέρι Ράις αναφέρει: «Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αλλά μπορώ να πω ότι είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρουν οι ελληνικές αρχές στο πλαίσιο της διαχείρισης χρέους».

«Σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση λόγω συμφωνίας χρέους και ταμειακού αποθέματος, επομένως θα μπορούσαμε να επιδείξουμε υπομονή».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα εκπαιδευτικός προχωράει μέσα σε σχολική αίθουσα, στα θρανία κάθονται μαθητές
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
Σχολεία: Ανατροπές στο πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Γιατί αλλάζουν οι ώρες στα μαθήματα
Σχολεία: Αλλάζει το πρόγραμμα σήμερα Δευτέρα – Τι θα κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί
κρέας
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;
Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της διατροφής στον εγκέφαλο απασχολεί ολοένα και περισσότερο την επιστημονική κοινότητα.
Επεξεργασμένα κρέατα: Πόσο επηρεάζουν τη μνήμη και τη γνωστική υγεία;