Thumbnail
Στο Τορίνο, οι διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα με τις φωτογραφίες του Σαλβίνι και του Ντι Μάιο

Κινητοποιήσεις μαθητών λυκείου βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις. Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν υπέρ του δικαιώματος στη δημόσια παιδεία και κατά των περικοπών, οι οποίες, στον τομέα της εκπαίδευσης, τα τελευταία δέκα χρόνια, άγγιξαν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι μαθητές των ιταλικών λυκείων θεωρούν ότι ο «νέος κρατικός προϋπολογισμός δεν στηρίζει τους νέους, αλλά ευνοεί τους μεγαλοεισοδηματίες και προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους φοροφυγάδες». Η αναφορά είναι και στις κατευθυντήριες γραμμές της ιταλικής δημόσιας οικονομίας για την επόμενη τριετία, που εγκρίθηκαν χθες από τη βουλή και τη γερουσία της Ρώμης.

Στο Τορίνο, οι διαδηλωτές έκαψαν δυο ομοιώματα με τις φωτογραφίες του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Στη Ρώμη, η κινητοποίηση των φοιτητών έχει ως κύριο σύνθημα «ποιος φοβάται να αλλάξει; Εμείς όχι», και η κίνηση, σε πολλές κεντρικές οδούς της Αιώνιας Πόλης, έχει παραλύσει.

Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν, επίσης, ότι κάθε χρόνο 150.000 νέοι εγκαταλείπουν τα ιταλικά σχολεία, ενώ απορρίπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος μέσα στα σχολικά κτήρια. Στις 16 και 17 Νοεμβρίου, επ' ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Σπουδαστών, πρόκειται να οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2000 ευρώ: Κλείνουν από ώρα σε ώρα οι θέσεις - Προλάβετε ΕΔΩ με το ΕΚΕΚ ΑΤΗΕΝΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητο
Απόσυρση δύο κινητών τηλεφώνων από την ελληνική αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας
Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος Β’ 4271/07.08.2025, στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας για την ασφάλεια των καταναλωτών
Απόσυρση δύο κινητών τηλεφώνων από την ελληνική αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας
stauros niarxos
Θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Ωνάση και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
«Τρέχουν» νέες θέσεις εργασίας σε δύο μεγάλα ιδρύματα πολιτιστικών δρώμενων της χώρας και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Ωνάση και στο Κέντρο Πολιτισμού...
Θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Ωνάση και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
διαγωνιζόμενοι στον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
Η «ακτινογραφία» του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ: - Ποιοι έχουν τον διορισμό του έτοιμο
Τα δεδομένα αποκαλύπτουν τόσο τον μέσο όρο βαθμολογίας των συμμετεχόντων όσο και τις ειδικότητες με τον υψηλότερο και χαμηλότερο ανταγωνισμό.
Η «ακτινογραφία» του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ: - Ποιοι έχουν τον διορισμό του έτοιμο