Thumbnail
Στο Τορίνο, οι διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα με τις φωτογραφίες του Σαλβίνι και του Ντι Μάιο

Κινητοποιήσεις μαθητών λυκείου βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις. Οι κινητοποιήσεις οργανώθηκαν υπέρ του δικαιώματος στη δημόσια παιδεία και κατά των περικοπών, οι οποίες, στον τομέα της εκπαίδευσης, τα τελευταία δέκα χρόνια, άγγιξαν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Οι μαθητές των ιταλικών λυκείων θεωρούν ότι ο «νέος κρατικός προϋπολογισμός δεν στηρίζει τους νέους, αλλά ευνοεί τους μεγαλοεισοδηματίες και προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους φοροφυγάδες». Η αναφορά είναι και στις κατευθυντήριες γραμμές της ιταλικής δημόσιας οικονομίας για την επόμενη τριετία, που εγκρίθηκαν χθες από τη βουλή και τη γερουσία της Ρώμης.

Στο Τορίνο, οι διαδηλωτές έκαψαν δυο ομοιώματα με τις φωτογραφίες του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Στη Ρώμη, η κινητοποίηση των φοιτητών έχει ως κύριο σύνθημα «ποιος φοβάται να αλλάξει; Εμείς όχι», και η κίνηση, σε πολλές κεντρικές οδούς της Αιώνιας Πόλης, έχει παραλύσει.

Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν, επίσης, ότι κάθε χρόνο 150.000 νέοι εγκαταλείπουν τα ιταλικά σχολεία, ενώ απορρίπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος μέσα στα σχολικά κτήρια. Στις 16 και 17 Νοεμβρίου, επ' ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Σπουδαστών, πρόκειται να οργανωθούν νέες κινητοποιήσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideytikoi_syllalitirio
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο και στις διώξεις, Τρίτη 21/10 και Πέμπτη 30/10
Η πρώτη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, στις 19:00, στα Προπύλαια, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30...
Κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο πειθαρχικό στο Δημόσιο και στις διώξεις, Τρίτη 21/10 και Πέμπτη 30/10
Χοληστερόλη
Νέα εποχή στη μάχη κατά της χοληστερίνης: Τρεις καίριες αλλαγές στις ευρωπαϊκές οδηγίες
Αλλαγή στρατηγικής με έμφαση σε πρώιμη φαρμακευτική παρέμβαση, αποφυγή συμπληρωμάτων και προστασία καρδιοπαθών καρκινοπαθών
Νέα εποχή στη μάχη κατά της χοληστερίνης: Τρεις καίριες αλλαγές στις ευρωπαϊκές οδηγίες