Thumbnail
«Θα ήθελα να κάνω τη διαφορά και να αποδειχθώ ικανός να σώσω μία ζωή, εάν είναι δυνατόν. Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο»

Ο μεγαλύτερος πολυνίκης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων Μάικλ Φελπς ανακοίνωσε πως επιθυμεί να αφιερωθεί στην σωτηρία πασχόντων, όπως και ο ίδιος, από κατάθλιψη να βγουν από την βασανιστική τούτη πάθηση, υπογραμμίζοντας πως το να σώζεις μία ζωή είναι σημαντικότερο από το να κατακτάς ένα χρυσό μετάλλιο.

«Θα ήθελα να κάνω τη διαφορά και να αποδειχθώ ικανός να σώσω μία ζωή, εάν είναι δυνατόν. Για εμένα αυτό είναι πολύ σημαντικότερο από το να κερδίσω ένα χρυσό μετάλλιο», δήλωσε ο «βασιλιάς της πισίνας» σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

O Αμερικανός αθλητής, που η συγκομιδή του περιλαμβάνει 28 μετάλλια—τα 23 εκ των οποίων χρυσά—έπεφτε σε κατάθλιψη αμέσως μετά τη λήξη κάθε Ολυμπιάδας (από την πρώτη του στο Σίδνεϊ το 2000 έως την τελευταία στο Ρίο το 2016). Μετά τους Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 είχε περάσει μάλιστα πολλές ημέρες κλεισμένος στο δωμάτιό του, μόνος του.

«Μέσα στις πισίνες είχα μπορέσει να καταφέρω ορισμένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα, όμως νικήθηκα έξω από αυτές. Υπάρχει ένα κομμάτι στη ζωή μου που δεν θα ήθελα ποτέ μου να γνωρίσω», πρόσθεσε ο 33χρονος σήμερα Φελπς.

Παρότι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ο Φελπς δηλώνει πως δεν έχει τελειώσει με την κατάθλιψη. «Προ δύο, τριών, εβδομάδων πέρασα μία τρομακτική κατάθλιψη. Και είναι κάτι που θα συνεχίσει να εισβάλει στη ζωή μου», πρόσθεσε ο Φελπς, εκμυστηρευόμενος πως η βοήθεια από τους θεραπευτές του και τη σύζυγό του αποδείχθηκε σημαντική.

«Η γυναίκα μου είναι τα πάντα για εμένα. Είναι ο βράχος μου και με βοηθά στην καθημερινή ζωή μου. Δίχως αυτήν δε θα μπορούσα να ζήσω. Είναι εκείνη που με βοήθησε πραγματικά να ξεπεράσω τις τελευταίες κρίσεις κατάθλιψης», ομολόγησε ο Φελπς.

Γιώργης-Βύρων Δάβος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

covid-koronoios-emvolio.jpg
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
Περίπου 200 θάνατοι στην Ευρώπη συνδέθηκαν με θρομβώσεις και αιμορραγίες
Στο μικροσκόπιο οι σπάνιες παρενέργειες των εμβολίων Covid – Τι αποκαλύπτει νέα διεθνής έρευνα
ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
Η ιδρυτική πρωτοβουλία, οι αιχμές για Μητσοτάκη, Τσίπρα και Γεωργιάδη, η απάντηση στις κατηγορίες περί “ακροδεξιάς” και το παρασκήνιο των πολιτικών...
Μ. Καρυστιανού: «Πριν το καλοκαίρι ανακοινώνουμε κόμμα – Μου πρότειναν μέχρι και το υπουργείο Δικαιοσύνης»
εσδεπ
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
Ο ΕΣΔΕΠ ζητά απαλλαγή από τις κατηγορίες και καταγγέλλει αυταρχισμό και εξευτελιστικές πρακτικές μετά τις συλλήψεις για προβολή ταινίας
ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Καταγγελίες καθηγητών για εξευτελιστικούς ελέγχους στους 38 προσαχθέντες φοιτητές
foitites-mathites-syllalitirio
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη
20 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας αποφασίζουν αποχή και μαζική συμμετοχή στα Προπύλαια, με σύνθημα «Δεν ξεχνάμε – Δεν συγχωρούμε»
Κλείνουν οι σχολές από αύριο – Φοιτητικό συλλαλητήριο στις 26 και 28 Φεβρουαρίου για τα Τέμπη