Thumbnail
Σιγκαπούρη

Μια άνευ προηγούμενου κυβερνοεπίθεση δέχτηκε η κυβερνητική βάση προσωπικών δεδομένων υγείας της Σιγκαπούρης με τα προσωπικά στοιχεία περίπου 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων --ανάμεσά τους και του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ-- να έχουν κλαπεί, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η "σκόπιμη, στοχευμένη και άρτια σχεδιασμένη" επίθεση είχε στόχο ασθενείς, οι οποίοι επισκέφθηκαν κλινικές από τον Μάιο 2015 έως τις 4 Ιουλίου φέτος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

"Δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών συμμοριών", αναφέρει το υπουργείο προσθέτοντας ότι οι δράστες επεδίωξαν να αποσπάσουν και απέσπασαν λεπτομέρειες σχετικά με τον Λι και τη φαρμακευτική αγωγή που ελάμβανε.

Το 2017 χάκερς είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση με στόχο το υπουργείο Άμυνας και είχαν αποσπάσει πληροφορίες για περίπου 850 υπαλλήλους και κληρωτούς στρατιώτες.

ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: «Συνταξιοδοτική φτώχεια» στην Ελλάδα – Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ
Η «ακτινογραφία» των συντάξεων για το 2026: Χαμηλότερη η μέση κύρια σύνταξη στην Ευρωζώνη
Αλέξης Μητρόπουλος: «Συνταξιοδοτική φτώχεια» στην Ελλάδα – Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ
dikastirio.jpg
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος
Εκτέλεση δικαστικής απόφασης από το υπουργείο Παιδείας για την καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης
Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος