Κόσμος 0

Νέο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων «στοιχειώνει» το Facebook

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ενώ ο θόρυβος από το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» δεν έχει καταλαγιάσει

Η εταιρία πολιτικών συμβούλων Aggregate IQ που συμμετείχε στην καμπάνια υπερ του Brexit είναι ο νέος πονοκέφαλος για τους υπεύθυνους του Facebook.

H Aggregate IQ φαίνεται πως απέκτησε και αυτή πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, μέσω ης Strategic Communication Laboratories (SLC), η οποία είναι μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica. 

Η καμπάνια «Vote Leave» πλήρωσε στην Aggregate IQ συνολικά 2.7 εκατομμύρια λίρες πριν το δημοψήφισμα του 2016 για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.   

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Cambridge Analytica Κρίστοφερ Γουίλι, ο οποίος έχει καταθέσει και ενώπιον της επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου που εξετάζει την υπόθεση, η AggregateIQ έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες λίρες από την εκστρατεία υπέρ του Brexit λίγο πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Βρετανία το 2016.   

Μετά τις καταγγελίες, το Facebook ανακοίνωσε άμεσα τη διαγραφή της καναδικής εταιρείας από την πλατφόρμα του.   «Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων, αναστέλλουμε την Aggregate lQ από την πλατφόρμα μας, προκειμένου να ερευνήσουμε τις καταγγελίες.

Οι εσωτερικές έρευνες συνεχίζονται και η συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση της Facebook Inc.  

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Εκτός κάδρου η Α' Λυκείου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ – «Τα παιδιά δεν είναι ακόμη ώριμα»

Πώς έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες την κάλτσα;

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κόσμος