Thumbnail
ΗΠΑ

Ο 19χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 17 ανθρώπους σε Λύκειο της Φλόριντας είχε βρεθεί στο επίκεντρο ερευνών της αστυνομίας και κρατικών αξιωματούχων από το 2016, αφού είχε κόψει το χέρι του με ένα μαχαίρι σε ένα βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και έλεγε ότι θέλει να αγοράσει ένα όπλο, ωστόσο οι αρχές αποφάνθηκαν ότι λάμβανε επαρκή ψυχολογική υποστήριξη, έγραψε αμερικανική εφημερίδα.

Σε βάρος του Νίκολας Κρουζ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολλαπλούς φόνους τους οποίους διέπραξε την περασμένη Τετάρτη στο Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας South Florida Sun Sentinel, ένα βίντεο που γύρισε ο Κρουζ όπου εμφανιζόταν να κόβει το χέρι του κι είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Snapchat τον Σεπτέμβριο του 2016, προκάλεσε την ανησυχία των υπηρεσιών επιβολής του νόμου αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας.

«Ο Κρουζ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι σκόπευε να πάει να αγοράσει ένα όπλο. Δεν γνωρίζουμε για ποιον σκοπό θέλει να αγοράσει το όπλο» αναφέρεται στην αναφορά που συντάχθηκε, αφού αστυνομικοί ανέκριναν τον νεαρό άνδρα, γράφει η South Florida Sun Sentinel.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι οι ερευνητές τελικά αποφάσισαν ότι ο Κρουζ, τότε ηλικίας 18 ετών, λάμβανε επαρκή βοήθεια από ειδικούς ψυχικής υγείας και από το σχολείο του και ότι η απειλή που αντιπροσώπευε ήταν μικρή.

Εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών Ανηλίκων και Οικογένειας της Φλόριντας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Χθες, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) παραδέχθηκε ότι δεν ερεύνησε επαρκώς, νωρίτερα φέτος, μια πληροφορία που δέχθηκε ότι ο Κρουζ έχει στην κατοχή του ένα όπλο και διατυπώνει την επιθυμία να σκοτώσει.

Από την πλευρά του, το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο Κρουζ είχε αναρτήσει προσβλητικά σχόλια για τους εβραίους, τους Αφροαμερικανούς και τους ομοφυλόφιλους σε μια κλειστή ομάδα διάλογου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

«Νομίζω ότι θα σκοτώσω ανθρώπους» έγραψε ο Κρουζ, σύμφωνα με το CNN, το οποίος μετέδωσε επίσης, επικαλούμενο μια πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας που δεν ήθελε να κατονομαστεί, ότι ο ύποπτος αγόρασε τουλάχιστον 5 όπλα πέρυσι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters, ΕΡΤ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!
Όταν η ακαδημαϊκή ελευθερία συγκρούεται με τους νέους κανονισμούς: Γιατί το «Συμπόσιο» θεωρήθηκε «προβληματικό»
Πανεπιστήμιο απαίτησε από Καθηγητή να αφαιρέσει από τη διδακτέα ύλη αποσπάσματα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα!