Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Aseman Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από απόκρυμνη περιοχή του Ιράν, εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι αρχές πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

Η εταιρεία αρχικά ανέφερε ότι στο δικινητήριο ελικοφόρο ATR 72 επέβαιναν 66 άνθρωποι - 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Αργότερα διευκρινίστηκε ότι συνολικά οι επιβαίνοντες ήταν 65, επειδή ένας από τους επιβάτες έχασε την πτήση.

Σε αρχική της ανακοίνωση η Aseman Airlines ανέφερε ότι όλοι οι επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης είναι νεκροί, κάτι  όμως που ανακάλεσε λίγο αργότερα, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί και η τύχη των επιβατών δεν είναι βέβαιη.

Υπενθυμίζεται ότι το δικινητήριο ελικοφόρο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεχραμπάντ και εκτελούσε πτήση από την Τεχεράνη για το Γιασούζ. Εξαφανίστηκε έπειτα από 50 λεπτά στον αέρα και έκτοτε αγνοείται.

Ο πιλότος ήταν έμπειρος και μάλιστα το 2013 είχε καταφέρει να προσγειώσει με επιτυχία αεροπλάνο το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Iran’s media say captain of doomed ATR had once managed to land plane in Yasouj airport in 2013 after an engine failure emerged.

— Press TV (@PressTV) February 18, 2018

Καθώς πέφτει η νύχτα και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δυσχεραίνουν οι προσπάθειες των ελικοπτέρων να ενοπτίσουν από αέρος το σημείο της συντριβής. Τα σωστικά συνεργεία χτενίζουν την ορεινή περιοχή και στο έδαφος. "Κάνει ολοένα και περισσότερο κρύο, σκοτεινιάζει κι ακόμη δεν έχουμε ούτε ίχνος από το αεροπλάνο", ανέφερε ρεπόρτερ ενός τηλεοπτικού καναλιού που συνοδεύει τους διασώστες στη χιονοσκέπαστη οροσειρά Ντένα, όπου τα βουνά ξεπερνούν τα 4.000 μέτρα ύψος.

#Iranian plane crashes near Semirom, #Isfahan Province, with 60 passengers on board: Iran's Emergency Center #Iran

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο του Γιασούζ. "Τηλεφωνούσα όλο το πρωί και δεν μου απαντούσε (σ.σ. ο επιβάτης συγγενής). Έτσι, τηλεφώνησα στον αδελφό μου κι εκείνος λέει, θα έρθει, δεν έχει καθυστερήσει ακόμη. Του εξήγησα ότι εδώ βρέχει. Μου απαντάει, μην ανησυχείς. Αργότερα, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι το αεροπλάνο έπεσε", ανέφερε μια νέα γυναίκα στη δημόσια τηλεόραση του Ιράν. 

— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) February 18, 2018

Η ιρανική τηλεόραση ανεβάζει τους επιβάτες στο αεροσκάφος στους 66. 

Το αεροσκάφος άρχισε τις πτήσεις του στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και θεωρείται νέο αεροσκάφος για τον ιρανικό στόλο.

.

Η εταιρεία Aseman διαθέτει 29 αεροσκάφη και πέρσι υπέγραψε συμφωνία για να εκσυγχρονίσει τον στόλο της, αγοράζοντας τουλάχιστον 30 Boeing 737 Max.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lastixa
Τι αποκαλύπτει η μπλε ένδειξη στα ελαστικά και γιατί δεν είναι τυχαία
Οι έγχρωμες αυτές κουκκίδες προκαλούν απορίες ακόμη και σε έμπειρους οδηγούς, καθώς η σημασία τους δεν είναι πάντα προφανής.
Τι αποκαλύπτει η μπλε ένδειξη στα ελαστικά και γιατί δεν είναι τυχαία
τσιπρας
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
Η εκδήλωση στην Αθήνα συγκέντρωσε δεκάδες νέους και νέες λίγες ημέρες πριν τις αναμενόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού
Αλέξης Τσίπρας στο Unmute Now Athens: Διάλογος με τη νέα γενιά για στέγη, εργασία και το μέλλον της χώρας
μητσοτακης
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»
Τι είπε για γεωπολιτικές εξελίξεις, επενδύσεις, εργαζόμενους και τη βιωσιμότητα του τουρισμού
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν προβλέπεται μεγάλη συστημική κρίση για τον ελληνικό τουρισμό»