Thumbnail
Προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της Γαλλίας

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ανέτρεψαν κοντέινερ και οδήγησαν σε ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ ανέστειλε για λίγο όλη την αεροπορική κυκλοφορία καθώς οι ριπές των ανέμων έφθαναν ακόμη και τα 140 χλμ. την ώρα κατά μήκος των ακτών.

Τουλάχιστον 260 πτήσεις ακυρώθηκαν και η πτώση κεραμιδιών από την οροφή οδήγησαν στο κλείσιμο τερματικών σταθμών του αεροδρομίου. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία και η λειτουργία πολλών γραμμών τραμ και λεωφορείων διακόπηκαν μετά την κήρυξη συναγερμού λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση δέντρων ή μπάζων σε ξεχωριστά περιστατικά.

Στο Ρότερνταμ, κοντέινερ ανατράπηκαν και ολόκληρες στέγες ξεριζώθηκαν από σπίτια, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα.

Το Σίπχολ ανακοίνωσε αργότερα ότι ορισμένες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς η καταιγίδα μετακινήθηκε προς το εσωτερικό, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Στο Βέλγιο, μία οδηγός σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα σε δρόμο που διασχίζει ένα δάσος στην κοινότητα Γκρεζ-Ντουασό, περίπου 35 χλμ. νότια των Βρυξελλών.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να επέμβει για πτώσεις δέντρων, κεραμίδια που ξεκόλλησαν από στέγες ή ηλεκτρικά καλώδια που έπεσαν στο έδαφος, καθώς η ταχύτητα των ανέμων άρχισε να ξεπερνά τα 100 χλμ. την ώρα.

Στη Γαλλία, η κυκλοφορία των τρένων υψηλής ταχύτητας Thalys που συνδέουν το Παρίσι με τη Γερμανία διακόπηκε «έως τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον» μετά τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η εταιρία, προειδοποιώντας πως «η κατάσταση μπορεί να παραμείνει προβληματική καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η διευθύντρια που συνελήφθη στις Σέρρες
Σέρρες: Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας – «Έχει ψυχολογικά, αρνείται τον ψυχίατρο»
«Ζω στο υπόγειο, το περίμενα» - Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας που φίμωσε τον 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
Σέρρες: Ξεσπά ο σύζυγος της διευθύντριας – «Έχει ψυχολογικά, αρνείται τον ψυχίατρο»
Εικόνα τεχνητής νοημοσύνης που δείχνει τον Τραμπ με πιγκουίνο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Παγκόσμιο τρολάρισμα στα social media με την ψηφιακή απεικόνιση του Αμερικανού Προέδρου στον Αρκτικό Κύκλο
Ντόναλντ Τραμπ: Το φιάσκο με τη Γροιλανδία και τον πιγκουίνο που «γκρέμισε» το διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
«Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών Πανεπιστημίων στους τομείς της διαγνωστικής, της φαρμακευτικής, της Τεχνητής Νοημοσύνης και των υλικών», σημείωσε...
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ιστορικό ρεκόρ στα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας – Ξεχωρίζει η συμβολή των ελληνικών ΑΕΙ»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση
«Όχι σε αντιπαράθεση, αλλά σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας» - Τι αποκαλύπτει η κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιβεβλημένοι δίαυλοι με ΗΠΑ - Όχι αντιπαράθεση, αλλά συνεννόηση