8χρονος μαθητής περπάτησε 5 χλμ στους -9 για να δώσει εξετάσεις στο σχολείο του!
Κι όμως ο Heng δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει το σχολείο παρά τις κακουχίες!

Η εκπαίδευση, η παρακολούθηση του σχολείου και η μόρφωση δεν είναι κάτι το αυτονόητο και αντικειμενικό πιθανότατα στην πλειοψηφία των χωρών του πλανήτη. 

Φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός και δεκάδες άλλες δυσκολίες αποθαρρύνουν τα παιδιά από το να φοιτούν σε κάποιο δημοτικό ή γυμνάσιο. Όμως πολλά δεν το βάζουν κάτω.

Όπως ο 8χρονος Heng που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ο οποίος περπάτησε σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από το σπίτι του στο σχολείο, στην επαρχία Γεννάν της Κίνας, προκειμένου να δώσει τεστ στην τάξη του, την πρώτη ημέρα των εξετάσεων της περιόδου.

Το σοβαρότερο όμως θέμα του μικρού ήταν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, αγγίζοντας τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα, η διαδρομή που ακολούθησε ο μικρός μαθητής κάθε άλλο παρά εύκολη είναι!

Πάντως τα υπόλοιπα παιδιά ξέσπασαν σε γέλια μόλις είδαν τον Heng καλυμένο με πάγο.

Από την πλευρά του, ο δάσκαλος της τάξης, ο οποίος τράβηξε και τη φωτογραφία του παγωμένου μαθητή του, δήλωσε ότι τα προβλήματα του σχολείου είναι μεγάλα και δεν υπάρχει καν θέρμανση!

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι το σχολείο με δυσκολία παρέχει το γεύμα των μαθητών του.

Μετά τη γνωστοποίηση της ιστορίας του μικρού μαθητή, χιλιάδες δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσω δωρεών για να επισκευαστεί το σχολείο.

Ο 8χρονος Heng, που μένει σε ένα μικρό χωριό με την αδερφή του και τη γιαγιά τους, δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει το σχολείο του, προκειμένου να μπορέσει να έχει μια καλύτερη ζωή.

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά