Στα άκρα οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας - Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε ο Ερντογάν
Ιστορικό χαμηλό» καταγράφουν οι σχέσεις των δύο χωρών, άλλοτε καλών εταίρων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, όσοι Τούρκοι μεταβούν στις ΗΠΑ κινδυνεύουν με ενδεχόμενες "αυθαίρετες συλλήψεις", ενώ γίνεται εκτενής αναφορά σε τρομοκρατικά χτυπήματα και άλλα περιστατικά βίας έχουν σημειωθεί επί αμερικανικού εδάφους.

Η τουρκική κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες της να λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα πριν ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και ενώ δεν θα πρέπει να διστάσουν ακόμη και να αναθεωρήσουν την απόφασή τους να ταξιδέψουν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί. Πέραν του θέματος της έκδοσης του Φ. Γκιουλέν που επιθυμεί διακαώς το καθεστώς Ερντογάν, θεωρώντας τον υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, η πρόσφατη καταδίκη του Τούρκου τραπεζίτη, Μεχμέτ Χακάν Ακίλα, εξόργισε ακόμη περισσότερο την Άγκυρα που έκανε λόγο για πολιτικά κίνητρα.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η ίδια η Halkbank θα καταβάλει οποιοδήποτε πρόστιμο της επιβληθεί από τις ΗΠΑ μετά την απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου να καταδικάσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας αυτής Μεχμέτ Χακάν Ατίλα ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ, γράφει σήμερα η Hurriyet.

"Αν επιβληθεί στην Halkbank κάποιο πρόστιμο, αυτή θα το πληρώσει. Εμείς δεν θα δανειστούμε για την Halkbank", σημείωσε ο Σιμσέκ, τις δηλώσεις του οποίου επικαλείται η Hurriyet.

best of network

σχετικά άρθρα

Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Η Εγκύκλιος όπως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας αναρτάται στο alfavita.gr
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων